Elszálltak az egri álmok

BAJZÁT RAFAEL, RÁC BENEDEK BALÁZSBAJZÁT RAFAEL, RÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.02.08. 01:04
Címkék
Nem történt csoda: a szerb Partizan Beograd hazai pályán legyőzte az Egert (11–9), amely ezzel a vereséggel elbúcsúzott a továbbjutás lehetőségétől.

Inkább a becsületéért, mint sem a továbbjutásért küzdött az Eger a D-csoportban (a Partizan elleni meccs előtt matematikai esély még volt), ám Gerendás György együttesének eltökéltségét remekül mutatta, hogy a szombat délelőtti fakultatív tréningen mind a tizennégy pólós megjelent. Késő este viszont már csak tizenhárom egri pólósnak volt feladata, mivel a nemzetközi mérkőzésekre csak ennyi játékost lehet nevezni. Gerendás György ezúttal is a cserekapust, Valics Bencét hagyta ki.

Dejan Udovicsics, a Partizan trénere hangsúlyozta, biztos benne, hogy az okos és tapasztalt Eger nem adja fel, és ezúttal is kemény ellenfél lesz. A szakember emellett panaszkodott egy sort amiatt, hogy a szezonban ez csak az ötödik tétmeccsük, és az edzésekkel nehéz ritmusban tartani a játékosokat.

A félelmetes Banjica uszodában sem csobbant megilletődötten vízbe az Eger, az első belgrádi támadást rögvest kivédekezte, és Andrija Prlainovics előnygóljára is volt válasza – Kiss Csaba talált be Szlobodan Szoro kapujába, sőt két perccel az első negyed vége előtt a jobbszélső ismételni is tudott. Ahhoz képest, hogy az első meccsen tizenhat fórból összesen három gólt lőttek a csapatok, a második negyed elején már az ötödik létszámfölényes találatot jegyezhettük fel, kár, hogy ebben a műfajban a Partizan volt a jobb. Sőt miközben a sérült Bárány Attilát kezelték az orvosok, Filip Filipovics szabaddobásból is betalált. Sztefan Mitrovics újabb fórgólja után kezdtek elillanni az egri esélyek, a második félidőre nagyot kellett volna javulnia a magyar csapatnak a pontszerzéshez.

Néhány percig úgy is tűnt, lehet még esélye az Egernek – Biros Péter és az orrcsonttörést szenvedő Varga II Zsolt volt eredményes –, de mielőtt nagyon reménykedni kezdhettek volna a vendégek, a szerbek visszaállították a háromgólos különbséget. A negyedik negyedben újra feljött Gerendás mester csapata (még az egyenlítésért is támadhatott), de aztán a Partizan újra elhúzott, végleg eldöntve a mérkőzést.

Az Eger már biztosan nem juthat tovább, míg a Partizan és a Vasas ott van a legjobb nyolc között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik