A gólkirály nagy lehetőséget kapott

SZILASI MILÁNSZILASI MILÁN
Vágólapra másolva!
2009.01.20. 23:50
Címkék

Nagy lehetőség előtt áll Andorka Péter, a Szombathelyi Haladás támadója: a 24 esztendős labdarúgó Dubaiban edzőtáborozhat a szlovákiai DAC Dunajská Stredával.

Andorka Péter az előző évadban 22 találattal az NB II Nyugati csoportjának gólkirálya lett, s egy csapásra a legkapósabb játékosok közé került. A nyáron többek között az Újpest is hívta, ám vételárát akkor kétszázezer euróra, azaz 56 millió forintra tartották Szombathelyen; ezt az összeget sokallották a Megyeri úton, így az üzletből semmi sem lett. Elképzelhető, hogy éppen a sikertelen klubcsere zavarta meg Andorka Pétert, ugyanis az élvonalban nem tudta megismételni az előző szezonban nyújtott remek teljesítményét: a múlt idénybeli 22-vel szemben az ősszel az NB I-ben csak egy gólt szerzett. Kenesei Krisztián érkeztével mindössze egyszer volt kezdő, tizenkétszer pedig csereként jutott szóhoz. A lehetőségei így is megvoltak, azonban rendre rossz döntést hozott. Nem tudható, jelenleg mennyibe kerül – Szombathelyen üzleti titokként kezelik az összeget –, ám az őszi idényben nyújtott teljesítménye alapján értéke valószínűleg már nem éri el a korábbi kétszázezer eurót.

Persze más a helyzet külföldi kérő esetén. Andorka Péter ugyanis Kiss József menedzser segítségével Dunaszerdahelyen, a szlovák élvonalban szereplő DAC-nál próbálkozott, s úgy tűnik, sikeresen, hiszen a csapat szakmai stábja elvitte a Dubaiban zajló edzőtáborozásra.

„Az egymás közötti játék során már látták a DAC edzői Andorka Pétert – mondta Kiss József. – Két gólt lőtt, és adott egy gólpasszt, de ennél is fontosabb, hogy Werner Lorant, az együttes német edzője nagy tehetségnek nevezte a csatárt, és szép jövőt jósolt neki.”

Kiderül, jó szeme van-e a szakembernek… Információnk szerint Andorka Péter a nagy lehetőség ellenére nincs könnyű helyzetben, hiszen rajta kívül egy iráni és három kameruni csatárt is tesztelnek a dunaszerdahelyiek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik