Erősítési hullám a Tisza-parton

V. CS.V. CS.
Vágólapra másolva!
2009.01.03. 23:31
Címkék

A Pór Péter, Horváth Imre edződuó már megtartotta az év első tréningjét a férfibajnokság 12. helyén szerénykedő Szolnoki Olajnál, de a megszokott arcok közül két amerikai kosarasé hiányzott. Jerome Coleman és Donald Wilson nem edzett a többiekkel, ennek okáról Nyerges Zsolt, a klub elnöke beszélt.

„Wilsonnal közös megegyezéssel szerződést bontottunk, míg Colemannel tárgyalunk a válás feltételeiről. Egyikükkel sem voltunk megelégedve, nem lettek húzóemberek, ezért úgy döntöttünk, hogy megválunk tőlük. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, természetesen igyekszünk korrekt módon megoldani a váltást” – fogalmazott az Olaj KK első számú vezetője.

Ha megszületik a megegyezés Colemannel is, a két külföldi helyére két, ugyancsak amerikai érkezése várható. Egyikük a 29 éves, 187 cm magas irányító, Ronnie Ross, aki Európában előbb a koszovói, majd a bosnyák és a macedón bajnokságban szerepelt. Legutóbb ebben az évadban a Rabotnicski Szkopje együttesében kosarazott, ám mindössze két meccs után búcsút intett kenyéradójának, mivel a klub fizetésképtelenné vált. Most az Olajnál próbálhat szerencsét a kosárlabda alapjait a utahi egyetemen tanuló kosaras. A másik amerikai a 24 éves, 185 centiméter magas hátvéd, Ken Tutt, az elmúlt szezonban a francia másodosztályú Nantes-ban játszott, ahol 16.7-es pontátlagot produkált, és ezzel a liga negyedik legponterősebb játékosa volt. Nyilván ezért csapott le a játékosra a nyáron az izraeli élvonal együttese, a Maccabi Rihon, amelyben átlagban 20 percet játszott és kilenc pontot dobott. Ám – egyelőre ismeretlen okból – a felek szakítottak. A pletykák szerint az irányító és a hátvéd igazolásával nincs vége az erősítésnek, centerposztra is érkezhet az elkövetkező napokban légiós.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik