Buddha segített

REUBL CSILLAREUBL CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.12.12. 23:07
Címkék

Az ökölvívó országos bajnokság harmadik napján előre hozott döntőt rendeztek a 54 kilogrammos súlycsoportban, amelyben az Oltványi Dávid ellen elvérző Kalucza Norbert személyében válogatott kerettagtól vett búcsút a Nemzeti Sportcsarnok közönsége. A bajnokságon induló címvédők mindegyike ott lesz viszont a szombati fináléban.

„A mérkőzés előtt kértem Istent, Buddhát, vagy aki éppen valahonnan figyel, hogy csak igazságos pontozás legyen” – ismertette Oltványi Dávid a meccs utáni levezetés közben taktikája fontos részét. Még szerencse, hogy a Szeged 54 kilós bajnoka nemcsak az égiek jóindulatában bízott – valljuk be, ez a kötelek között aligha menthette volna meg a nagy pofonoktól –, hanem gyakran alkalmazott kettős fedezékének hatékonyságában is. Nem is lelt rá ellenszert Kalucza Norbert: hiába támadott rá nagy lendülettel Oltványira, kezei között alig talált ujjnyi rést, nemhogy egy kesztyűnyit. Így a világbajnokságot is megjáró Tisza-parti bunyósnak csak arra kellett várnia, hogy elcsípje ellenfele egy rossz ütésének pillanatát, és visszatámadva pontot érő találatot szerezzen.

„Dávid pontosabban ütött, és jól is védekezett, de ezzel együtt nem tartom reálisnak a 8:2-es végeredményt – értékelt a bunyó után immár megnyugodva Deil István, Kalucza edzője. A Szeged trénerének vérnyomását nemcsak a vereség emelte a plafonig, hanem a mérkőzés végén elkövetett bírói tévedés is. – Tíz másodperccel hamarabb fejeződött be a negyedik menet. Lehet, hogy hiba lenne belemélyedni a feltételes mód használatába, de tudjuk, az ökölvívásban sok minden megtörténhet ennyi idő alatt.”

A program további részében az edzői méltatlankodások mellett a közönség részéről füttykoncert, illetve az ironikus „No mi van, beragadt a

gomb?” – kérdés jelezte a pontozás miatti elégedetlenséget. Néhány ökölvívónak azonban egyetlen pillanatig sem kellett aggódnia a végeredmény miatt. A 48 kilogrammban induló Ungvári István például szinte verejtékcseppet sem ejtett: húsz másodperc után klubtársa, Mellár Péter visszavonulót fújt. A 81 kilós Szellő Imre még ennél is szerencsésebb helyzetbe került: ellenfele, Hosszú Ferenc ki sem állt. A 64 kilogrammosoknál az Eb-ezüstérmes Káté Gyula ellenfele Klasz Árpád lesz.

Az országos bajnokság harmadik napjának végén már egyre többen történelemként tekintettek a pénteki eseményekre, és egy-egy mondat erejéig a szombati döntő vette át a főszerepet. Ez érthető is, hiszen a címvédők mindegyike előtt csak egy cél lebeg, az újabb arany elnyerése. Az már most biztos, hogy Bedák Pál, Szili István és Kurtucz Csaba távollétében – előbbi kettő profinak állt, míg utóbbi térdműtéten van túl – három súlycsoportban új országos bajnokot avatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik