Videojáték is segítette a tizenegyesnél

Channel4.com Channel4.comChannel4.com Channel4.com
Vágólapra másolva!
2008.12.01. 23:20
Címkék

A Palermo vasárnap sima győzelmet aratott a bajnoki címre is esélyes Milan ellen. A 3–1-es diadalból Marco Amelia is jócskán kivette a részét: megfogta Ronaldinho tizenegyesét (ha már egyszer öszszehozta), s a meccs további részében is remekül védett.

A büntető előtt miért futott ki majdnem a tizenhatos vonaláig?

Azt hittem, kicsit hoszszabb lesz a passz. Egyébként szépen beleszaladtam Patóba, a térdével fejen talált, úgyhogy kicsit kótyagos voltam. De nem maradt időm szédelegni, mert szinte azonnal jött a tizenegyes.

Ehhez képest remekül hárította Ronaldinho első próbálkozását. Ösztönösen vetődött balra, vagy korábban tanulmányozta a brazil technikáját?

Nagyon furcsa volt! Pontosan úgy futott neki, ahogyan azt az egyik videojátékban szokta. Az utolsó pillanatban láttam, hogy változtat a szögön, ezért teljes erőből arra vetődtem. A második tizenegyes is majdnem megvolt, de kicsit túlzás lett volna, ha azt is kifogom.

A támadók mellett a védők is sokat tettek a Milan elleni győzelemért. Azt gondolom, Cesare Bovo és Moris Carozzieri is kiváló hátvéd. Középső védőink nagyszerűen kiegészítik egymást, más-más előnyös tulajdonságaik vannak. Az egyik rendkívül erős, a másik technikailag képzettebb, és remekül lát a pályán. Ha továbbra is ilyen formában futballoznak, csak idő kérdése, és Marcello Lippi szövetségi kapitány meghívót küld nekik a válogatottba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik