Megállíthatatlan a Barca

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.12.01. 02:10
Címkék
A spanyol bajnokság 13. fordulójának rangadóján a Sevilla nem tudott mit kezdeni a Barcelona látványos támadójátékával, így a katalánok idegenben simán nyertek 3–0-ra. A mérkőzésen duplázó Lionel Messi és társai kezdik lerázni üldözőiket, s már négy pont az előnyük a táblázaton.

Josep Guardiola csapatára az eddigi legnehezebb feladat várt a bajnokságban szombat késő este, hiszen a Barcelona a bajnokság élbolyához tartozó Sevillához látogatott. Főként az első félidőben a hazai együttesnek is megvoltak a gólszerzési lehetőségei, Frédéric Kanouté a kapufát is eltalálta, de a sevillai játékosok súlyos egyéni hibáit könyörtelenül kihasználó Barcelona végül teljesen megérdemelten aratott 3–0-s győzelmet.

Az első gólra a 20. percig kellett várni, amikor a labda Fernando Navarróról Samuel Eto’o elé pattant, aki nem hibázta el a helyzetet. A gól után a Sevilla mindent megtett az egyenlítésért, de a második félidőben a katalánok sokkal többet birtokolták a labdát, s végig kezükben tartották a mérkőzést. A 78. percben a Barca megduplázta előnyét, amikor Andrés Palop rossz kirúgását Xavi tökéletesen fejelte Lionel Messi elé, aki szabadon ugrott ki, s gyönyörűen lőtt húsz méterről a kapuba. A Sevilla játékosai mindezt nehezen viselték: Luis Fabianónál a 86. percben el is szakadt a cérna – szándékos könyöklésért kiállította a bíró. Messi második, hosszabbításbeli találata – bár jelentősége már nem volt – tovább növelte a katalánok örömét.

A Barcelona tizedik idegenbeli mérkőzésén nyert zsinórban, ezzel tovább javította a klubrekordot. A katalánok a Sporting elleni szerdai győzelmükkel (5–2) döntötték meg az 1927–28-as bajnokságból származó csúcsot, amelyet nyolc egymást követő idegenbeli találkozó megnyerésével állítottak fel. Ebben a szezonban eddig sorozatban hat bajnokin, három BL-találkozón és egy kupameccsen nyertek idegenben – legutóbb augusztus utolsó napján, a Numancia tudta hazai pályán megállítani őket (0–1). A tíz mérkőzésen lehengerlő, 31–6-os gólkülönbséggel büszkélkedhet Guardiola – 19 mérkőzés óta veretlen – csapata. Samuel Eto’o, a katalánok idei gólfelelőse már 14. gólját jegyezte a Primera Divisiónban, és vezeti a góllövőlistát; a Barca játékosaként ez volt a 111. találata, vagyis utolérte Eulogio Martínezt a katalán klub örökrangsorának tizedik helyén. A kameruni csatár teljesítményének értékét növeli, hogy mindössze 166 mérkőzésen jutott el 111-ig; ez átlagban 0.67 gólt jelent. Guardiola együttese tehát győzelemmel kezdte a rangadók sorát, és ha a következő három mérkőzésen (Valencia, Real Madrid, Villarreal) is nyer, szinte behozhatatlanra növeli jelenleg négypontos előnyét. Vasárnap a Villarreal a sereghajtó Recreativo otthonában győzött 2–1-re, és a Real Madridot megelőzve feljött a második helyre. Úgy tűnt, a Valencia sem teszi meg azt a szívességet a Barcelonának, hogy pontot veszít egy gyengébb riválissal szemben, hiszen David Villa és Juan Mata találatával már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Betis ellen. A vendégek azonban nem adták fel, Juanma szépített, sőt egy kabaréba illő tömegjelenet után Emana 11esből egyenlített – ráadásul Carlos Marchenát kiállították. A tíz emberrel játszó hazai csapat végül Baraja góljával mégis megnyerte a találkozót…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik