A León a legerősebb

B. A., S. J.B. A., S. J.
Vágólapra másolva!
2008.11.26. 00:30
Címkék

A férfi európai kupák bécsi sorsolásán az MKB Veszprém azonos BL-középdöntős csoportba került a spanyol Leónnal és a francia Montpellier-vel (a német Flensburgot és az ellene szerzett két pontot magával viszi a magyar bajnok). Mocsai Lajos edző csapatának roppant nehéz dolga lesz, mert a hazája bajnokságában második helyen álló León három ponttal érkezett, a francia első ligát százszázalékos teljesítménnyel vezető, világklasszisokkal teletűzdelt Montpellier pedig mindenáron a negyeddöntőbe jutást érő második helyet akarja megszerezni.

„A BL új lebonyolítási rendjének köszönheti a León, hogy lépéselőnyben kezdi a középdöntőt, amelyből már akkor is a negyeddöntőbe jut, ha csak a hazai meccseit megnyeri – vélekedett Mocsai Lajos. – A második helyhez is kell legalább egy idegenbeli győzelem.”

A KEK-nyolcaddöntőben összeakadt a Dunaferr SE és a BL-ből átkerülő Pick-Szeged, s az újvárosiak kezdenek otthon.

„Csak gazdasági előnye van a Szeged elleni párharcunknak: nem kell sokat utaznunk – mondta Kolics János edző. – Nem mi vagyunk az esélyesek, ráadásul itthon kezdünk.”

A szegediek mestere, Vladan Matics nem volt szomorú.

„Sokkal rosszabbul is járhattunk volna – mondta. – Az Újvárossal mindig nagy csatákat vívunk, de elvárom együttesemtől a negyeddöntőbe jutást.”

Elkerülte a legerősebbeket a DKSE-Airport Debrecen az EHF-kupa nyolcaddöntőjében – a szlovén bajnokságban élen álló RK Gorenje Velenje lesz az ellenfele.

Kovács Mihály edző az ellenfélről elmondta: „Rosszabbul is járhattunk volna. A Velenje legjobbja a horvát válogatott Ivan Cupic, akinek súlyos nyári balesete miatt a gyűrűsujja kétharmadát amputálták, ezért kénytelen volt kihagyni a pekingi olimpiát. A jobbszélső a jelek szerint újra formába lendült, az előző fordulóban a montenegrói Lovcsennek huszonegy gólt lőtt a két meccsen. Jó, hogy idegenben játsszuk az első mérkőzést.”

A párharcokat a KEK-ben és az EHF-kupában is február 14. és 22. között rendezik

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik