Meghosszabbították Bernd Schuster idejét

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.11.22. 23:23
Címkék
A Real Madrid játékosai győzelemmel ajándékozták meg Bernd Schustert, az edző a Recreativo Huelva ellen ült ötvenedszer a királyi csapat kispadján. A mérkőzés egyetlen gólját Wesley Sneijder szerezte.

Bernd Schusternek nehéz hete volt, hiszen a Real Madrid edzőjének a jövőjét firtató találgatások közepette kellett felkészülnie a Recreativo Huelva elleni hazai mérkőzésre. A német szakember megpróbálta függetleníteni magát a híresztelésektől: „Csak nevettem a héten felvetődött pletykákon. Semmi sem igaz belőlük. Egy edzőnek a klub bizalma számít, és a Real bízik bennem. Csak anynyit tehetek, hogy folytatom a megkezdett munkát.”

A mérkőzésen a Real Madrid az első tíz perc álmosabb játékát követően végig irányított. Helyzetekben nem volt hiány, de ezen az estén nehezen találták meg a fővárosiak a kapu felé vezető utat. Előbb Wesley Sneijder fejelt fölé egy beadás után, majd Gonzalo Higuaín tökéletes ütemű kiugratást kapott, a kapus mellett is ügyesen tolta el a labdát, de olyan gyengén gurított, hogy a visszaérkező védőben elakadt a labda. Az argentin még viszszakanalazta, de már csak az alapvonalon túlról, így hiába talált Sneijder ismétlése utat a kapuba, a bíró érvénytelenítette a gólt. A lehetőségek egymást követték, de csak nem akart megszületni a vezető gól, Raúl például öt méterről sem tudott a kapuba fejelni. Az edzőjükért is küzdő királyi gárda játékosai a 38. percben végül Sneijder megpattanó lövésével megszerezték a vezetést, ami végre meghozta a nyugalmat.

A második félidőben rutinosan tartotta előnyét a Real, és tizenhárom mérkőzés után sikerült kapott gól nélkül megúsznia kilencven percet. Riesgo kapusnak bravúrokat kellett bemutatnia, hogy mindössze egy góllal nyerjen a Real Madrid, de ahogy közeledett a lefújás pillanata, egyre inkább a három pont biztonságos begyűjtését tartották szem előtt Raúlék. A fővárosi együttes jövőjét tovább nehezíti, hogy Higuaínt és Wesley Sneijdert is sérülés miatt kellett lecserélni, így könnyen előfordulhat, hogy az első számú gólzsákját, Ruud van Nistelrooyt már korábban az egész szezonra elvesztő Schusternek mindössze két bevethető csatára marad, Raúl és az eddig szinte teljesen mellőzött Saviola.

A német szakvezető győzelemmel ünnepelte 50. bajnoki mérkőzését a Madrid edzőjeként, így valószínűleg ötvenegyedik alkalommal is leülhet a kispadra. Győzelmével a Real a második helyen áll a tabellán, megelőzve a Valladolid ellen hazai pályán meglepő és sima vereséget szenvedő Villarrealt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik