Bravúros győzelem

MIHÁLYI ANDRÁS, MOLNÁR CSABAMIHÁLYI ANDRÁS, MOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2008.11.14. 12:48
Címkék
Szinte végig vezetve verte meg a Pécs a Mecsekalján az Euroliga egyik sztárjának számító Bourges-ot, újabb szép sikerrel ajándékozva meg hűséges és lelkes közönségét.

Az első negyedben nagyon nem akarták elengedni egymást. Jellemző, hogy két pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki a csoportrangadón. A Pécs kifejezetten jól helytállt a sorozat legutóbbi negyedikje ellen, ám a lepattanózás nagyon nem volt rendben. A hetedik percben 11–3-ra vezettek ebben a műfajban a vendégek, miközben döntetlen volt az állás (11–11), vagyis nem nagy kockázat kijelenteni, hogy ha a lecsorgó labdák is meglettek volna, már az első játékrészben jelentős előnyt szerez a MiZo Pécs 2010. Sebaj, szerzett a másodikban: miközben a lepattanóknál konszolidálódott a helyzet, végre Kelly Mazzante is betalált távolról a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol eddig a meccsig 0/8 volt az euroligás triplamutatója. Borzasztó, de hagyjuk a múltat, ott tartottunk, hogy végre beakadt neki egy hármas, aztán az ünneplés közepette Somogyi Andrea is lekopírozta a mutatványt – lám, mit tesznek a triplák, máris tízre nőtt a különbség. Pedig addig nem a hárompontosok mérkőzése volt, konkrétan egyetlen, duplánál értékesebb kosár sem született, ez a kettő viszont valósággal demoralizálta a franciákat.

No nem annyira, hogy egy időkérés ne tegyen rendet náluk, innentől kezdve úgy alakult a mérkőzés, hogy a pécsiek elhúztak, és tíz pont körülire nőtt az előnyük, aztán a vendégek visszazárkóztak. Jól jött, hogy Raksányi Krisztina védekezésben kicsit tehermentesítette Iványi Dalmát, még jobban, hogy hatásos közreműködésük eredményeként Celine Dumerc alig tudott hozzátenni a Bourges támadójátékához. Biztató volt a játék képe, mert megvoltak a győzelemhez szükséges jó egyéni teljesítmények, ám még biztatóbb volt Iványi dudaszóra dobott duplája a 30. percben.

A negyedik negyed eleji 52–41 kényelmes vezetést jelentett, de nyilvánvaló volt, hogy a lepattanózásban továbbra is fölényben lévő látogatók nem törődnek bele a vereségbe. Az azonban kicsit a pécsi arcokra fagyasztotta a mosolyt, hogy a következő majdnem négy percben egyetlen hazai kosár sem született, vendégpont viszont kilenc is, és máris újra szoros volt a meccs. Jött tehát az ár, de nem szakadt át a gát, mert jött Vajda Anna is, aki négy személyi hibája ellenére négy nagyon fontos pontot tartogatott a hajrára, és nem engedte, hogy a franciák elrontsák a magyarok örömét.

Fűzy Ákos együttese a bravúrgyőzelemmel nagyon sokat javított helyzetén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik