Schuster ultimátumot kapott a kiesés után

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.11.13. 01:29
Címkék
A Real Madrid elnöksége a Real Unión elleni, kedd késő esti kupakudarcot követően (kiesés a 4–3-as győzelem ellenére, 6–6-os összesítéssel, kevesebb idegenben szerzett góllal) azonnal összeült, és egybehangzó lapértesülések szerint a hét végén lejáró ultimátumot intézett a gyenge szereplésért leginkább hibáztatott Bernd Schusterhez.

Ha a Real Madrid nem nyeri meg a soron következő bajnoki mérkőzését a Valladoid ellen, a Marca értesülései szerint Bernd Schustert azonnali hatállyal menesztik posztjáról. A Real hatalmas meglepetésre már a legjobb 32 között kiesett a Király-kupából, és a csapat vezetősége ezt a kudarcot nem tűrhette szó (és tettek) nélkül.

Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke több elnökségi taggal tárgyalt a mérkőzést követően, és a spanyol médiumok szerint már Schuster utódát is megtalálták. Ha a Real nem nyeri meg a Valladoid elleni mérkőzést, és valóban menesztik Schustert, átmenetileg a korábban a Racing Santandernél és a Real Madrid Castillánál, jelenleg a Real Madrid szakmai tanácsadójaként dolgozó Miguel Ángel Portugal veheti át a csapat irányítását. A hosszabb távú megoldásról is elkezdődtek a találgatások, ezek szerint a kiszemelt Juande Ramos, a Tottenhamtől nemrég menesztett tréner 2010 juniusáig köthet szerződést a királyi csapattal. A Real Unión elleni mérkőzésen egyedül Raúl futballozott a Madridtól megszokott színvonalon; a 31 éves csatárikon mesterhármast ért el, és már 300 gólnál jár a Real színeiben, de a kiesés miatt nem tudott felhőtlenül örülni kiemelkedő teljesítményének. A találkozó utáni nyilatkozatokban a királyi csapat játékosai egyetértettek abban, hogy a drukkerek jobb játékot érdemelnek. „Nehéz megszólalni azután, hogy ennyire elrontottuk szurkolóink estéjét. Természetesen mi is csalódottak vagyunk a végeredmény miatt, és tisztában vagyunk azzal, a kiesés nem méltó a klubhoz”– mondta Raúl.

Ezen a mérkőzésen is abból származott a probléma, amiből az idény korábbi szakaszában is: a védelem képtelen feltartóztatni az ellenfél támadóit. A csapat sokkal több gólt kap mérkőzésenként, mint az elmúlt tíz évben bármikor (lásd mellékelt táblázatunkat), és a megoldást láthatóan nem találja a Realt vezető szakmai stáb. Jó példa erre, hogy amikor Schustert megkérdezték, minek tudható be a védelem gyengélkedése, mindössze erre a válaszra volt képes: „Fogalmam sincs.” Az edző dolgát nehezíti, hogy az Unión elleni mérkőzésen Fabio Cannavaro és Christoph Metzelder megsérült, így tovább gyengülhet az eddig is bizonytalan védősor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik