Necces labdák, sorsdöntő csuszák

REUBL CSILLAREUBL CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.11.08. 00:25
Címkék
A Lombard BVSC több mint fél év után először játszott hazai közönség előtt Bajnokok Ligájamérkőzést. Az ellenfél a német Würzburg csapata volt.

„Most már felhívnám a figyelmü ket arra, hogy asztaliteniszmérkőzésen vannak” – szólította fel a bemondó a közönséget a magyar csapat bemutatása előtt. Hogy ezzel a Körcsarnokba látogatók mindegyike tisztában volt, mi sem bizonyította jobban, mint hogy a Lombard BVSC ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnokát, Jörgen Perssont percekig tartó tapsvihar fogadta a német Würzburg elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt. De amikor a 42 éves svéd klasszis asztalhoz állt a németek olimpiai ezüstérmesével, Bastian Stegerrel, a csendé lett a főszerep. Ekkor még az izgalmak és a játékosok iránti tisztelet fogta vissza a közönséget, míg húsz perc múlva a meglepettség: Persson az idei Bajnokok Ligája-sorozatban először kapott ki – pedig öt meccslabdát hárított.

„Nem szoktunk erre hivatkozni, de most kijelenthetjük, szerencséje volt ellenfelének. Stegernek öt csuszája és három necces labdája volt, míg Perssonnak két, neccről kipattanó ütése” – kommentálta az eseményeket Pirisi István, a BVSC nemzetközi igazgatója. Fortuna a folytatásban sem fogadta kegyeibe a magyar csapatot. Nagy Krisztián hiába tartotta be a megbeszélt taktikát, a Würzburg horvát játékosa, Tan Ruiwu (33. a világranglistán) biztos, de néhol talán szabálytalan játékkal 3:1-re nyert.

Zwickl Dániel kedvence, a 17 éves japán Kenta Macudaira ellen fantasztikusan kezdett (az első szettben 10:3-ra vezetett, mielőtt elveszítette), és végig kiegyenlített volt kettejük párharca, de a végén újra jöttek a necces labdák és a csuszák, amelyek most sem a magyaroknak kedveztek. „Tudtuk, hogy az ellenfél játéka nem fekszik nekünk. A szerencse sem állt mellettünk, de a fiúk mindvégig kitűnően küzdöttek” – értékelte az estét Aranyosi Péter, a Lombard BVSC edzője. Ahhoz, hogy a C-csoportban most második Lombard továbbjutási esélyei megmaradjanak, héten, az osztrák Niederösterreich ellen győzni kell.

Eredmények a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik