Higuaín a megmentő

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.11.08. 23:58
Címkék
A Real Madrid több mint egy félidőt emberhátrányban játszva, kínkeservesen, Gonzalo Higuaín négy góljával nyert 4–3-ra a Málaga ellen.

A Real Madrid vezetőedzőjét, Bernd Schustert egyre többen kritizálják a Juventustól elszenvedett két vereség után, ráadásul az edzőnek úgy kellene bizonyítania bírálóinak, hogy egyre kevesebb hadra fogható játékosa van. A meccs előtt úgy tűnt, a legjobban Ruud van Nistelrooy hiányzik a Realból: a csatár a Juventus elleni BL-meccsen megsérült, és legalább két hónapot kell kihagynia.

A Málaga ki is használta a hazaiak bajait, és Eliseu egy kapu előtti kavarodást követően már a hatodik percben vezetést szerzett a vendégeknek. A Real ugyan Gonzalo Higuaín góljával gyorsan egyenlített, és a továbbiakban is több helyzetet dolgozott ki, a vezetést azonban újra a vendégcsapat szerezte meg. A királyiak védelme az este folyamán másodszor is elaludt, és az adódó lehetőséget ezúttal Nabil Baha váltotta gólra.

A mérkőzés további része sajnos Iturralde González bíró szereplése miatt marad emlékezetes, aki előbb vitatható kezezés után ítélt büntetőt a hazaiaknak a 37. percben, majd Sergio Ramost állította ki Eliseu megtaposásáért. A bíró a későbbiekben is folytatta különös ténykedését, és a második félidő derekán Fernando Gago megmozdulását büntette tizenegyessel, amiből Apono elemi erővel bombázott a kapuba. A királyi csapat erejét mutatja, hogy Higuaín góljával újra egyenlített, sőt a mérkőzés harmadik vitatható büntetőjét követően a Real a győzelmet is megszerezte. „Természetesen” Higuaín révén, neki köszönhető, hogy a Real – legalább órákra – átvette a vezetést a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik