Továbbra is tart az átok

MONCZ ATTILA, SZELI MÁTYÁSMONCZ ATTILA, SZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 23:22
Címkék
Tizenhatodik németországi mérkőzését sem tudta megnyerni a Benfica, amely a Hertha otthonában ért el 1–1-es döntetlent. A berliniek a csereként beállt Marko Pantelicsnek köszönhetően mentettek pontot.

Ha végigfutottunk a Hertha– Benfica mérkőzés kezdőcsapatain, inkább a portugál tizenegyben találkozhattunk ismert nevekkel, ennek ellenére a múlt nem a vendégek oldalán állt. A berlini találkozót megelőzően a piros mezesek 15ször léptek pályára Németországban, és 11 vereség mellett csak négy döntetlent sikerült összeszedniük. Dieter Hoenessnek is kellemes emlékei vannak a Benficáról, a Dárdai Pállal felálló berliniek menedzsere még a Bayern München játékosaként a BEK 1981–1982es kiírásában mesterhármassal járult hozzá a bajorok továbbjutásához, igaz, most elmondta, 2–1-es győzelemmel is kiegyezne.

A Hoeness által még elfogadhatónak tartott egy vendéggól már a meccs elején megszülethetett volna Nuno Gomes révén, ám a támadó lövése Marc Stein lábán megpattanva centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezt követően inkább egy-egy hazai villanás lehelt életet az amúgy nem túl izgalmas mérkőzésbe. Így például Andrij Voronin a tizenhatos bal oldaláról ívelt volna középre, de beadása kapura csavarodott, és Quim csak vetődve tudta szögletre ütni a kapu bal oldalába tartó labdát. Percekkel később a Liverpooltól kölcsönvett támadó egyedül ugrott ki a védők közül, de lövése a kapus térdét találta el.

A hazai helyzetek ellenére mégis Quique Sánchez Flores együttese szerzett vezetést, Nuno Gomes indításából az Interrel hírbe hozott Ángel Di María lépett ki, majd a kifutó Jaroslav Drobny mellett a kapuba pöckölte a labdát. Lucien Favre cserével reagált a gólra, és behozta Kakát, no nem 2007 aranylabdását, hanem a nyáron szerződtetett védőt, így a hátrány ellenére inkább a hátsó alakzatot frissítette. Negyedórával később már támadót küldött be a svájci szakember, a pályára lépő Marko Pantelics általában a kezdőben szokott helyet kapni, ám a múlt héten késett egy edzésről, ezért a VfB Stuttgart elleni bajnokit csak a kispadról nézte végig. A szerb beállása után szép cselsorozattal, majd lövéssel vétette észre magát, azt követően pedig a tizenhatos bal oldalára betörve Jorge Ribeiróval szemben állva a vendégek kapujába bombázott. A gól láthatóan felpörgette a Herthát, de Voronin hat méterről csak az oldalhálót találta el, így döntetlennel zárult a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik