Optimista a Szeged, s a Veszprém sem fél

HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFHEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.10.19. 02:02
Címkék
Sok sérülés nehezíti a férfi kézilabda BL harmadik fordulójában a Pick-Szeged és az MKB Veszprém dolgát, ám mindkét csapat esélyesként lép pályára. A szegediek a CO Zagrebet fogadják, a veszprémiek Izlandon vendégszerepelnek.

Patinás és újabb fénykorát élő gárdát fogad szombaton a PickSzeged. Az örökös horvát bajnok Croatia osiguranje Zagreb (hajdan RK Zagreb és Badel 1862 Zagreb) kétszer nyert BEK-et (1992, 1993), valamint négyszer játszott BL-finálét (1995, 1997, 1998, 1999). Ezután kissé lehanyatlott a csillaga, ám így is többször játszott elő- és negyeddöntőt. Új névadó szponzora támogatásával, valamint a „varázsló” Lino Cervar, a legendás sikeredző (olimpiai és világbajnoki aranyig vezette Horvátországot) szakmai irányításával ismét világverő gárda alakul Zágrábban.

„Ismerjük és tiszteljük a Zagrebet, de nem kell tartanunk tőle, hiszen sokat dolgoztunk, hogy ne csak megszorítsuk, hanem le is győzzük – mondta

Vladan Matics, a szegediek edzője. – Sok a sérültünk, mégsem sírunk, optimisták vagyunk. Tudom, hogy minden játékosom becsülettel végezte a feladatait, és ha végig úgy küzd a gárda, mint a Löwen ellen a hajráig, akkor két pontot szerzünk.”

A Pick-Szeged kénytelen nélkülözni a vállát fájlaló Julian Stamatét, a térdsérüléssel bajlódó Laluska Balázst és Petar Nenadicsot, valamint a combizomszakadását kezeltető Danijel Andjelkovicsot. A Löwen ellen részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Adrian Petrea talán részfeladatokat kaphat a Zagreb ellen, de a csapat irányítója a balszélső Vadkerti Attila lesz. Félig egészségesen, injekcióval vállalja a meccset Krivokapics Milorad (térd) és Katzirz Dávid (kéz).

A hajdani metkovici Mario Bjelis, a horvát válogatott volt beállósa ebben az évadban a Szegedet erősíti.

„Azt terveztük, hogy a hazai mérkőzéseket megnyerjük, s ez a lengyelországi győzelemmel együtt elég lett volna a továbbjutáshoz – mondta. – Azonban kikaptunk a Löwentől. A Zagreb ellen pokoli meccsre számítunk, mert újabb rettenetes, sérülésektől nehezített fekete hét áll mögöttünk.”

A szegediek tudják, a győzelemhez meg kell találniuk a zágrábiak nyitott védekezésének ellenszerét, s nem szabad engedni a lerohanásaikat.

PICK-SZEGED– CO ZAGREB

Tv: Viasat3 17.15 óra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik