Meglepő hazai döntetlen

BAJZÁT RAFAEL, RÁC BENEDEK BALÁZSBAJZÁT RAFAEL, RÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.10.17. 01:09
Címkék
Az Eger a Nagyvárad elleni meglepő pontvesztéssel, a Honvéd pedig fölényes győzelemmel indította az Euroliga második selejtezőkörét.

A H jelű hatosból előzetesen a spanyol Barcelona, a horvát Sibenik és a német Spandau tűnt a legkeményebb ellenfélnek, igaz, a házigazda egriek tisztában voltak vele, hogy a kiegyensúlyozott csoportban csak a szlovák Kassa elleni három pont biztos – a többi mecscsen meg kell izzadni a sikerért. Igaz volt ez a Nagyvárad elleni első találkozóra is, többek között azért, mert a felkészülési időszakban rendezett kétkapuzások során – ha nem is sokszor, de – előfordult, hogy a romániai együttes legyőzte a magyar bajnoki ezüstérmest.

A nap második összecsapásán villámgyorsan kétgólos előnyre tette szert az Eger, ám Monostori Attila vezérletével a Nagyvárad már az első negyed végére egyenlített, noha a remeklő Szécsi Zoltán még büntetőt is hárított. A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok, az Eger nem tudott egy gólnál nagyobb különbséget kialakítani.

Nemcsak Szécsi védett jól, hanem a másik oldalon Barát Ferenc is több ziccert hatástalanított. Kiegyenlített csatában a negyedik negyedben 7–6-ra a stabilan védekező és időnként szerencsés gólokat szerző váradiaknál volt az előny. Nyéki Balázs szép lövéseivel úgy tűnt, érvényesülhet a papírforma: az utolsó percben 9–8-ra a magyar ezüstérmes vezetett. Az utolsó román akciónál már szinte lejárt a támadóidő, ám a Szegedről igazolt Monostori 12 méterről kapura lőtt, a labda megpattant, becsapta Szécsit, és a bal sarokba hullott.

Az Eger pénteken a német Spandauval mérkőzik.

Az Euroliga második selejtezőkörének nyitányaként a görög Ethnikosz Pireusszal mérkőzött a Domino-Honvéd. A sorozat előző kiírásában a magyarok a Kőér utcában 9–4re, a pireuszi „hangárban” 12–8-ra nyertek. Ez alapján sem kellett izgulnia Vad Lajos formálódó együttesének, ám a meccs délutánján beeső görög gárda is átalakult a nyáron (pontosabban anyagi gondjai miatt jelentősen meggyengült, még az Euroliga-részvétele is kérdéses volt), és csak az első nyolc percben tartotta a lépést a Honvéddal. Ekkor még 2–0-ra, majd 3–1-re is vezettek a görögök, innentől kezdve azonban összeomlottak, a második negyedben egyszer sem találtak kapuba. A Dominóban Szivós Márton és a fiatal Bátori Bence is öt gólt lőtt. Az utolsó játékrészben már csak a fiatalok pólóztak a magyaroknál, köztük a második számú kapust, Györke Zsoltot helyettesítő, mindössze 16 éves Lévai Márton.

A Honvéd két, keménynek ígérkező meccset játszik pénteken, előbb a jó erőkből álló orosz Volgográddal, majd a házigazda Herceg Novival. Ha az oroszokat legyőzi, szinte biztosra vehető a főtáblára jutása, ebben az esetben a csoportelsőségről dönthet a vendéglátóval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik