Ez most igazi profi munka volt

S. TÓTH JÁNOS és NÉMETH FERENC (fotó) jelenti Ta’ QalibólS. TÓTH JÁNOS és NÉMETH FERENC (fotó) jelenti Ta’ Qaliból
Vágólapra másolva!
2008.10.17. 01:09
Címkék
Második győzelmét aratta a világbajnoki selejtezőcsoportban Magyarország: bár Máltán nem játszott jól, az 1–0-s siker azt jelenti, hogy kedvező helyzetből várhatja a tavaszi folytatást. Erwin Koeman szövetségi kapitány azonban figyelmeztetett, számolgatni még kissé korai.

Már javában a hosszabbításban jártunk a Málta–Magyarország világbajnoki selejtezőn. A vendégegyüttes 1–0-ra vezetett, ráadásul birtokolta a labdát. A lehető legjobb helyen, a jobb szélen, az ellenfél térfelén. „Ez az! Csak ne adjuk el a labdát!” – lelkendezett a Ta’ Qali-i Nemzeti Stadion sajtópáholyában Elbert Gábor, az MLSZ főtitkára. Naná, hogy abban a pillanatban Gera Zoltán elpasszolta magát. A hazaiak ellentámadásba lendültek, akciójukat végül a Fulham légiósa álította meg – szabálytalanul. A teljes máltai csapat felvonult a magyar tizenhatosnál, még a kapus Justin Haber is ott ugrándozott, hátha épp neki sikerül csodát tennie.

Erwin Koemant, a magyarok szövetségi kapitányát – a lelátóról úgy tűnt – a gutaütés kerülgette. A holland szakember önmagához képest kevés kilométert teljesített a technikai zónán belül, az amúgy is visszafogottan futballozó Gera Zoltán fegyelmezetlensége azonban kihozta a sodrából. Kész szerencse, hogy Ivan Woods bal oldali beadása nem okozott nagyobb galibát, Fülöp Márton gond nélkül kiöklözte a labdát a veszélyzónából. Bármennyire is indulatba jött, Erwin Koeman a fejét egy pillanatra sem veszítette el. Amikor a találkozó lefújását követően kisebb csetepaté alakult ki a magyar térfélen a két együttes játékosai között, az elsők között vállalkozott a béketeremtésre. Aztán együtt ünnepelt futballistáival, viszont arról sem feledkezett el, hogy az öltözőbe vonulás előtt kibaktasson a lelátó két szemközti oldalára szétszórt magyar drukkerekhez, és személyesen is megköszönje a szurkolást.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatóra már kifogástalanul


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik