Balic nélkül érkezett Szegedre a Zagreb

HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFHEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.10.17. 01:09
Címkék
Újabb BL-csoportrangadóra készül a Pick-Szeged, amely szombaton az Ivano Balic nélkül felálló CO Zagrebet fogadja, míg az MKB Veszprém vasárnap az izlandi Haukar Hafnarfjördur vendége lesz. A szegediek és a horvát bajnokcsapat tagjai között egyaránt sok a sérült, beteg játékos.

Az orvosok tanácsára különösen figyeltek az edzők az utóbbi napokban Szegeden és Zágrábban. A két sztárgárdában sérüléshullám nehezítette a felkészülést az egymás elleni, szombati szegedi csoportrangadóra, amelynek végeredménye befolyásolhatja a középdöntőbe jutást (a férfi BL nyolc csoportjából két-két együttes lép tovább).

A szegedieknél biztosan nem szerepelhet a sérült Julian Stamate (váll), Laluska Balázs (térd) és Petar Nenadics (térd), valamint a csapatorvos, dr. Szabó István aligha ajánlja a visszatérést Danijel Andjelkovicsnak (izomszakadás). A német Löwen ellen részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Adrian Petrea játéka sem biztos. Javult Krivokapics Milorad (térd) állapota.

A zágrábiaknál a legfrissebb hír, hogy a volt veszprémi Mirza Dzomba (31 éves) krónikus sérülései miatt a héten bejelentette, hogy minden bizonnyal befejezi a válogatott szereplést. A világ egykori legkiválóbb jobbszélsőjének elhatározása óriási meglepetést keltett Zágrábban, hiszen januárban a horvátok rendezik a vb-t. A szélső térde azonban már olyan rossz állapotban van, hogy a jövőben aligha képes elviselni a sorozatterheléseket. A Ciudad Realból tavaly nyáron hazatérő játékos két műtét után sem gyógyult meg.

„Mindennek megvan az ára – mondta Dzomba. – Sokszor megúsztam a sérüléseket, de már óvatosnak kell lennem. Klubcsapatomban mindent megteszek a sikerért, de a válogatottal más a helyzet. Az utolsó szót még nem mondtam ki, de sérülten többé nem játszom.”

Dzomba szerint csapata a BLben továbbra is nagy álmokat dédelget, bár a rajtja nem jól sikerült (pontot veszített otthon a Löwen ellen). Szerinte a zágrábi játékosoknak kell még idő, hogy megszokják egymást (a most sérült Ivano Balic és Tonci Valcic érkezésével jelentősen megváltozott a gárda játékstílusa).

„A legfontosabb, hogy Kiril Lazarov megszokja Balic stílusát, hiszen irányítónk, akinek napok óta fáj a dereka, sok meglepő passzt ad a meccseken – folytatta Dzomba. – A BLelődöntőbe jutás reális cél, de ehhez előbb Szegeden és Mannheimben, majd a középdöntőben is nagyon jól kell játszanunk.”

A sérült, csütörtökön Szegedre el sem utazó Ivano Balic (porckorongsérv) és Ognjen Backovic (izomhúzódás) nélkül is kiütötte a Zagreb a Plockot az előző fordulóban. A horvátok mestere, Lino Cervar elmondta:

„A lengyelek ellen a három–kettő–egyes védekezésünk kellően agresszív volt, de támadási hibáinkat a Szeged ellen Balic nélkül is ki kell javítanunk.”

A zágrábi Sportske novosti szakírója, Drazen Pinevic elmondta, a legfrissebb hír, hogy Balic gerincét az orvosok szerint csak műtéttel lehet meggyógyítani, és sérült még Ljubo Vukic (térd) és Vjenceslav Somic (izomhúzódás) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik