A csodára várni kell

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.10.13. 07:07
Címkék
Remekül harcolt, rövidebb cserepadja miatt mégis alulmaradt a vasárnapi BL-rangadón a Pick-Szeged. A bajnoki ezüstérmes együttes továbbjutása ezzel nagyon megnehezedett.

Félcsapatnyi játékos volt sérült vagy beteg a héten a PickSzegedben, de az orvosi stáb hatékony munkájának köszönhetően Puljezevics Nenad, Krivokapics Milorad és Katzirz Dávid játékra jelentkezett vasárnap. A csapat motorja, Danijel Andjelkovics a bemelegítésnél még pályán volt, de végül úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy súlyosbodjon a lágyéksérülése. A szegediek állandó sérültjei Julian Stamate, Laluska Balázs és Petar Nenadics. Ezzel szemben a német Löwen keretéből csak a térdsérüléssel bajlódó Grzegorz Tkaczik hiányzott.

Az irányítóposzton előbb Adrian Petrea, majd Vadkerti Attila igyekezett helyettesíteni Andjelkovicsot, aki a csata előtt nagyon bízott társaiban és a Szeged győzelmében. A vb-aranyérmes és vb-döntős világklasszisok sokaságával felálló Löwen ellen azonban pokolian nehéz dolguk volt a kevés cserejátékost felvonultató hazaiaknak. A nyáron látványosan kiszőkülő Krivokapics vezérletével óriási szívvel harcolt a Szeged, amelynek kapujában Puljezevics ismét parádézott – joggal éltette kórusban a B-közép.

Rettentően erőszakosan, de nem durván védekezett mindkét csapat, és a hazaiakat olykor Fortuna is kegyeibe fogadta, mert a vendégek szinte szétforgácsolták a kapufát. A szenzációsan kézilabdázó Szeged 4–6-ról fordított 12–8-ra. Kikapcsolta a Löwen átlövőit, a beállós zsenit, Christian Schwarzert sem engedte érvényesülni. A fordulatban főszerepe volt a szinte önkívületben védő Puljezevicsnek, aki pontos labdákkal indította társait, valamint jól mozgatta a hazaiak agresszív védőfalát. A Löwen akkor tudott felzárkózni és fordítani, amikor az Oszmajics, Petrea, Katzirz, Krivokapics belső négyes fáradni látszott, és Slawomir Szmal bravúrosan védett. Pedig a védőspecialista Oliver Roggisch megkapta harmadik kétperces büntetőjét.

A Szeged a szünet után az 50. percig csak három gólt lőtt (20–25), a németek lerohanták a fokozatosan elfáradó hazai gárdát. A hajrában még feltámadni látszott az utolsó erőtartalékait is bevető Pick, de sérültjei nélkül csak a csoda határáig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik