Jövőbe látás

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2008.10.01. 00:11
Nem látunk a jövőbe, de…

Annyira ismerjük az MLSZ-t, hogy július közepén, az U19-es Eb-ről, Csehországból hazafelé tartva, baráti beszélgetés keretében arról diskuráljunk Sisa Tiborral: ne élje bele magát abba, hogy a jövő évi világbajnokságon is ő lesz a csapat edzője. Még úgy sem, hogy egy ország ünnepelte, miután az 53 indulóból a legjobb négyig jutott a magyar csapat (Angliát, Franciaországot, Hollandiát, Portugáliát, Spanyolországot, összesen 49 országot megelőzve), de ez az eredmény igazán semmiség, hozzá vagyunk szokva. Túl népszerű és túl erős egyéniség lenne a mai MLSZ-hez, mondtuk az edzőnek. Két hónappal később kiderült: a szövetség és Sisa Tibor nem folytatja a közös munkát. Az eljárás olyan MLSZ-es. Két hónapig nem szóltak az edzőhöz, aki addig tucatnyi zsíros állást utasított el, pedig tudhatta volna, mi vár rá. Nem azért, mert ezt jósoltuk neki, hanem mert Róth Antallal is hasonlóan bántak el. A taktika: hagyjuk, hadd ülepedjen le a siker okozta eufória, majd ne szóljunk az edzőhöz, aki előbb-utóbb megunja a „lebegtetést”. Így az MLSZ széttárhatja a karját: mi számítottunk rá, de ő inkább elmegy…

A gyerekeket eddig ő irányította, és most arra kérik: legyen ugyanott harmadik számú tréner, bójarakosgató.

Az MLSZ elnöke, ha egyszer távozik, aligha fogadja el a szövetségben felkínált recepciós munkakört. Wilco van Buuren azt mondta: ő akarja kijelölni, kivel dolgozna – miért? Először is: ki ő? Ő dönti most el, jó edző-e Sisa Tibor? Honnan tudná? A háttérben már elkezdték terjeszteni, hogy Sisa edző alkalmatlan, négy nap felkészülést irányzott elő az Eb-re a strandról érkező srácoknak – és képzeljék, van, aki ezt el is hitte!

Az edzőt – hiába tagadja – megviselték a történtek, az ifi játékosok nem értik, hol az általuk megszeretett tanárember, a „Tréner”.

Idetartozik: Róth Antal U21-es csapata 2–1-re legyőzte Szerbiát. Róth Antalt kirúgták, majd a Várhidi Péter által kényszerből megörökölt válogatott nyolcat kapott Belgrádban. Mi történt? Várhidi Péter lett a hibás – nem az, aki elüldözte, lehetetlenné tette Róth Antalt, és most Sisa Tibort.

Nem látunk a jövőbe, de…

Talán megüresedik a recepción egy állás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik