Talmácsi Gábor újabb sérülése

HEGYI ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.09.28. 03:47
Címkék
Talmácsi Gáborra rájár a rúd: nem elég, hogy a bal kezében bekövetkezett törés még nem gyógyult meg teljesen, és nagy fájdalmakat kell elviselnie, az első szabadedzésen Motegiben is elesett, aminek következtében három öltéssel kellett összevarrni a bal könyökét.

Alapvetően elégedett lehet a pén teki napjával a 125 köbcenti világbajnoka, megkapta az engedélyt az indulásra az idei sorozat 14. viadalán, és nem is ért el rossz eredményeket a motegi hétvége első napján: a szabadedzésen 8., az időmérőn 7. lett. A kötelező orvosi vizsgálat után nem sokkal azonban újra a vöröskeresztesek keze között találta magát, mivel már az első megméretésen kiszaladt alóla a motor, amit ezúttal a bal könyöke bánt. Még bosszantóbb, hogy az egyik levezető körében történt a baj, és bár eleinte ő maga sem gondolta súlyosnak a balesetet, három öltéssel össze kellett varrni a sérült testrészt. Mindössze tíz nappal azután, hogy megoperálták a bal kezét… A tréning kezdete előtt úgy döntött, hogy érzéstelenítő nélkül vág neki a 45 perces edzésnek, mert szerette volna megtapasztalni, mennyire terhelhető a sérült keze. Hogy még nehezebb legyen a dolga, arról az égiek gondoskodtak, ugyanis esett az eső. Hol kevésbé, hol jobban, emiatt többen is elestek az edzés folyamán – a cseh Karel Abrahamnak például a negyedliteresek között ugyanúgy a sajkacsontja tört el, mint Talmácsinak két hete Indianapolisban. A szabadedzés tapasztalatai alapján az időmérőre – amelyen már csak szitált az eső – Talmácsi kapott érzéstelenítést, de valószínűleg nem elegendőt, mert nem hatott. Nagy fájdalmai voltak, így két kör megtétele után kiment a boxba, arra várva, hogy enyhüljön a fájdalom, és hogy elálljon az égi áldás. Látván, hogy egyre többen vannak kint a pályán slick gumikkal, ő is ezeket tetette fel, és viszszament. Egyetlen jó körre futotta erejéből, azt is jóformán fél kézzel teljesítette, de amíg tudta, húzta a gázt. Hogy némi biztatót is írjunk vele kapcsolatban, a 11 órás repülőút után az átállással is küszködő címvédő elmondta, az orvosok szerint lehet még emelni a gyógyszeradagját, és a doktorok azt is állítják, a mostani versenyzés nem ront az állapotán. Ő pedig hisz nekik, mert hinni akar, de az alapprobléma továbbra is fennáll: még ha sikerül is javítania a szombati időmérőn a (rajt)pozícióján, más az edzésen egy-két gyors kör erejéig száz százalékot nyújtani, és más a majdnem egyórás versenyterhelés…

„A motorom teljesen rendben van, én pedig ebben az állapotomban is igyekszem a legtöbbet kihozni a helyzetből – biztatta szurkolóit a bajnok, aki balszerencséje ellenére mindkétszer megelőzte mind a két csapattársát. – Az időmérőn végig nagyon erős fájdalmaim voltak, de sikerült egy olyan kört produkálnom, amellyel bent vagyok az első nyolcban. A csuklóm annyira fájt, hogy teljesen elterelte a figyelmemet a könyökömről. Szombaton az edzéseken próbálok kicsit spórolni, hogy a versenyt végigbírjam, mert érzem, hogy gyorsabb tudnék lenni. Köszönöm az orvosoknak, hogy egyátalán rajthoz állhatok, és köszönöm mindenkinek a temérdek jókívánságot és a szeretetet, amelyet az utóbbi napokban kaptam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik