Örömteli ötödik hely

HEGYI ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.09.28. 03:47
Címkék
Jelentjük: a helyzet javult. Minden szempontból. Talmácsi Gábor ugyanis előbbre lépett az első időmérő edzés után elfoglalt hetedik helyéről, másrészt fájdalmai is csökkentek.

„Nagyon boldog és elégedett va gyok az ötödik hellyel. A szabadedzést követően bizony felvetődött, hogy nincs értelme tovább szenvedni, ki kell hagynom a versenyt, de szerencsére másfajta kezelést kaptam a kezemre, és sokkal jobb lett, így másként látom a vasárnapi indulásomat is. Biztosan ott leszek. Nem tudom, milyen formában tudok majd motorozni, hiszen vannak még fájdalmaim, és nem elég erős a kezem, főleg féktávokon, de a motorom kitűnően működött. A kezem miatt másképpen kell majd mennem, nem tudom, mennyire fáradok el a végére, de kiadom magamból a maximumot, és meglátjuk, ez mire lesz elég”– mondta Talmácsi.

A második nap mindkét edzésén száraz volt a pálya, sőt az időmérőre még a nap is kisütött. Világbajnokunk a délelőtti szabadedzésen a 11. helyen végzett, mert nem töltött túl sok időt a pályán, spórolt, ahogy tervezte – de kénytelen is volt, hiszen továbbra is nagyon erős fájdalmai voltak. Mivel ezen a pályán hossszúak a féktávok, a kezek még nagyobb terhelésnek vannak kitéve, fékezésekkor ugyanis meg kell támaszkodniuk a versenyzőknek a motoron. A tréning után Talma leült egy rövid megbeszélésre menedzserével és a csapattal, amelyen felvetődött, hogy kihagyja a magyar idő szerint hajnali négykor kezdődő vasárnapi viadalt, mert nincs értelme ekkora fájdalmakkal végigküszködni a 21 körös futamot.

Aztán jött az időmérő, amelyre másfajta terápiát kapott. Ezt követően sokkal jobban tudta használni a kezét, és bár továbbra is voltak fájdalmai, sikerült jelentősen csökkenteni. Az egyes rajtszám birtokosa a tréning végén még rátett egy lapáttal, és utolsó körével megszerezte az ötödik rajtkockát, azaz kettővel előbbre lépett az első nap végi hetedik helyről. Talmácsi Gábor sérülten is odatette tehát magát, így a második sor legelejéről vághat neki egyik kedvenc pályájának. A szombat érdekessége volt még, hogy Mike Di Meglio a hatodik világbajnoki szezonjában és 88. nagydíján megszerezte első pole pozícióját. A 125 köbcenti pontversenyének éllovasa az első francia, aki Japánban az élről startolhat.

Egy kategóriával feljebb a spanyol Hector Barbera hatalmasat bukott a második szabadedzésen. A magyar Tóthcsapat pilótájának két hátcsigolyája, a négyes és az ötös is eltörött, de állítólag nem áll fenn bénulás veszélye – egy hétig kell kórházban maradnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik