Mourinho már megint támad

MISUR TAMÁSMISUR TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.09.28. 03:47
Címkék

Egy nappal a vasárnap esti mi lánói derbi előtt José Mourinho, az Inter edzője újra hangzatos kijelentésekkel vétette észre magát. A portugál tréner eleinte még a városi rangadóval foglalkozott, de aztán „egész pályás letámadásba” kezdett: „A Milantól nem várok semmi különöset. Jó csapat, tele jó játékosokkal, nyilván meg akarja nyerni a meccset. Ugyanezt magunkról is elmondhatom, azzal a különbséggel, hogy nyugodtan játszhatunk, mert bármi lesz az eredmény, előttük maradunk a táblázaton. Sevcsenko? Amióta visszatért, magabiztosabb lett, mint nálam volt a Chelsea-ben, biztos vagyok benne, hogy hamarosan ugyanaz a futballista lesz, akit mindenki csodált, mielőtt Angliába szerződött volna.”

Ezt követően jöttek a „támadások”: „Az olasz újságírók és edzők engem piszkálnak, hogy nem tisztelem a szurkolókat és az ellenfeleket, mert a Lecce elleni bajnoki után a másodedzőmet, Giuseppe Baresit küldtem a sajtószobába, pedig elég világos üzenet volt. Én napi öt órán át tanultam olaszul, hogy beszélgetni tudjak önökkel, miközben Claudio Ranieri, a Juventus mostani edzője öt angliai év után sem tudta rendesen kimondani, hogy good morning. Beretta, a Lecce mestere meg az öltözőfolyosón barátságosan elbeszélget velem, majd a sajtóban letámad, ami finoman szólva is furcsa személyiségről tanúskodik. A Lecce három kapussal és nyolc védővel játszott ellenünk, de mindenkit az zavart, hogy Baresi állt az újságírók elé, és nem én. Mintha Olaszországban a futballnál fontosabb lenne a körítése.”

A kirohanás után a La Gazzetta dello Sport honlapján szavazni lehetett Mourinho szavairól, és érdekes módon a szurkolók többsége (61 százaléka) egyetértett vele.

Carlo Ancelotti Milan-tréner szombati sajtótájékoztatója nem kavart ennyi vihart (bár bevallotta, hogy a nyáron találkozott Roman Abramoviccsal, a Chelsea tulajdonosával): „Támadni fogunk, mert nyerni akarunk, szerintem szögletből szerzünk majd egy gólt. Kiegyensúlyozott találkozót várok, nagyon kell figyelnünk az Inter kontráira. Mourinho? Nekem szimpatikus.” Végül elmondta a hét biztos kezdőt: Abbiati, Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski, Gattuso és Kaká.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik