Az a nyerő, ha a hátvéd gólerős

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.09.22. 01:23
Címkék
A Soproni Liga 8. fordulójának záró mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadionban ezúttal az Újpest védelmét vettük górcső alá, már csak azért is, mert a lilák hátvédsora feltűnően gólerős az utóbbi fordulókban. Az Újpest hátsó alakzatának nagy szerepe van abban, hogy a lilák nyolc fordulót követően a tabella élén állnak.

Hat percet kellett várnunk az újpesti védelem első villanására…

Addig csupán a kötelezőt hozták a lila-fehérek védői, hátul labdajáratás, egy-egy becsúszás, és néhány kemény ütközés a Kaposvár vérszegény támadóival. Írhatnánk, amit Szentes Lázár megkövetel a hátvédektől, de nem…

Az újpesti szakvezető ennél jóval többet követel a hátul futballozó játékosoktól, nála már nem elég, ha egy balhátvéd lezárja az oldalvonal melletti területet, és nem engedi az ellenfél támadóit. Szentes Lázár a támadójátékot is megköveteli védőitől, és ennek eredményeképpen a Kaposvár elleni mérkőzés már a 25. percre eldőlt.

A légiós úgy játszott, ahogy azt megtervezték

Fejelt egy mesteri gólt a balhátvéd (a macedón-svájci Mirszad Mijadinoszki), egyet pedig az egyik belső védő (a bosnyák Josip Cutuk).

Figyeltük, ahogy Mirszad Mijadinoszki a 6. percben lehajtja a fejét, majd mintha a leckét mondaná vissza, már sprintel is előre kötelességszerűen a Kaposvár tizenhatosára. A macedón hátvéd statisztikáját a csatárok is >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik