Átalakul a keret

HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFHEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.08.25. 23:51
Címkék
Ezekben a napokban felkészülési mérkőzéseket játszik a Dunaferr NK, amelybe egy-két napon belül visszatér a Pekingből hazaérkező Ferling Bernadett, s talán Pigniczki Krisztina is Újvárosban marad (ő még nem nyilatkozott, hogy a csökkentett fizetésért is vállalja-e a játékot a BL-csapatban).

Egyes hírek szerint magyar élkubok jó ajánlatokkal várják haza a válogatott védőspecialistát, Pigniczki Krisztinát, akiről azonban elképzelhető, hogy követi Mörtel Renáta (Krim Ljubljana), Lovász Zsuzsa (Hódmezővásárhely) és Paula UngureanuRadulescu (Podravka Koprivnica) példáját, vagyis elhagyja a Dunaferr NK-t.

„A válogatott román kapus, Ungureanu nagy űrt hagy maga után, de a horvát Sanela Knezovic és a fiatal Pisák Renáta a következő évadban meg tudja oldani a hálóőrökre váró feladatokat – vélekedett Rapatyi Tamás, az újvárosiak pályaedzője, aki az utóbbi hetekben Imre Vilmost helyettesítette, mert a mester Pekingben, a válogatottnál dolgozott. – A távozó mezőnyjátékosokat főleg saját utánpótlásunkból pótoljuk, továbbá igyekszünk mielőbb csapatba építeni a Debrecenből igazolt, jobbkezes Temes Bernadettet, aki több belső poszton bevethető, valamint a Goldbergerből érkező beállóst, Szűcs Viktóriát.”

Az ifiből felkerülő három balkezes tehetség (Azari Fruzsina, Slakta Petra, Tamás Krisztina) sok bizonyítási lehetőségre számíthat, és a vezetők reménye szerint megoldja az együttesre a jobb oldalon váró feladatokat.

Az egy idényre Kaproncára költöző Ungureanuról – aki a szintén volt újvárosi Bulath Anita, valamint az egykori győri Ana Djokics csapattársa lett – a Podravka legendás edzőjét, Zdravko Zovkót kérdeztük.

„Még csak egy mérkőzésen szerepelt csapatunkban, hiszen szerződését csupán néhány napja írta alá – mondta a Nemzeti

Sportnak az MKB Veszprém egykori trénere. – Az edzéseken végzett munkájával és a ljubljanai Vinko Kandija-emléktornán mutatott formájával elégedett voltam. Tudom, hogy védett a román válogatottban, négy éve Déváról került a Hypóba, s onnan két évad után igazolt a Dunaferrbe, szóval jelentős a nemzetközi rutinja. A lányok nálunk szívesen fogadták, és úgy látom, abszolút profi, európai szintű kapus, akinek nem lesz gondja a beilleszkedéssel. Remélem, a válogatott Ivana Jelcic és a fiatal Marta Zderic mellett fontos szerepe lesz az együttesben.”

A szlovén fővárosban rendezett négycsapatos tornát százszázalékos eredménnyel nyerte meg a Podravka a négy pontot gyűjtő házigazda Krim, a két pontot szerző macedón Kometal Szkopje és a három vereséggel záró horvát Lokomotiva Zagreb előtt. A Krim Ljubljanában bemutatkozott a frissen igazolt Mörtel, valamint a Debrecenből szerződtetett kapus, Triffa Ágnes, aki főleg a Koprivnica ellen védett jól, s nem rajta múlott BLinduló együttese 43–28-as fiaskója. A torna legjobb játékosa Kristina Franic (Podravka), legjobb kapusa Ana Krizanac (a Kometal frissen szerződő horvát kapusa), gólkirálynője pedig Svitlana Pasicnik (Podravka, 17 gól) lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik