Lehet, hogy Dániát becsaptuk?

A mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBOR, SOMOGYI ZSOLT, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBOR, SOMOGYI ZSOLT, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.08.21. 23:27
Címkék
Az olimpia árnyékában főpróbát tartott a magyar labdarúgó-válogatott. Erwin Koeman együttese szerda este rendkívül gyér érdeklődés mellett Montenegrót fogadta a Puskás Ferenc Stadionban. Ez volt a mieink utolsó felkészülési találkozója a szeptember 6-i, Dánia elleni budapesti világbajnoki selejtező előtt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség augusztus 20-i ajándékát viszszafogott lelkesedéssel fogadták a szurkolók. A lelátón nagyjából háromezren foglaltak helyet, a nézők – néhány kisebb csoportot leszámítva – csendben figyelték a pályán zajló eseményeket. Igaz, Budapest ezen a napfényes ünnepen meganynyi programmal csábította az érdeklődőket: volt gulyásleves, vízi és légi parádé, borfesztivál és ki tudja még hány esemény, nem is beszélve az olimpiáról. Pedig elkélt volna a szurkolás a magyar labdarúgó-válogatottnak is, hiszen ez volt a vb-selejtezős főpróba. Innentől kezdve élesbe fordulnak az események, vége a magyarázkodásnak, az időkérésnek, a türelemnek. Hosszú út vezetett idáig kapitánycserékkel, megannyi konfliktushelyzettel, míg a holland Erwin Koeman a görögök elleni győzelemmel (3–2) és a horvátok elleni döntetlennel (1–1) a tavasszal bemutatkozott a nemzeti csapat kispadján. Két hét múlva pedig Dánia ellen tétmeccsen vezeti csatába legjobbjainkat. A Montenegró ellen pályára küldött csapatból hiányzott Gera Zoltán és Dárdai Pál.

Gera Zoltán a lelátóról nézte a meccset

Főként a csapatkapitány távolléte okozott meglepetést a szurkolóknak, hiszen Gera Zoltán hétfőn még edzett, hogy aztán szerdára sérültet jelentsen.

„Fáj egy kicsit a térdem, ezért inkább kihagyom a meccset, ám nem zárható ki, hogy a hét végén pályára lépek az Arsenal elleni bajnokin” – mondta a Fulham csapatában légióskodó, a válogatott meccset ezúttal a lelátóról figyelő Gera Zoltán.

Az összeállítást végignézve egyértelműen kiderült, hogy Erwin Koeman keresi a csapatát. Még mindig... Nem döntötte el, ki legyen a jobb- és a balhátvéd, ki szerepeljen Juhász Roland mellett belső védőként, és legfőképpen ki legyen az egyetlen, előretolt ék. Ez nyitott kérdés marad szeptember 6-ig, a dánok elleni találkozóig, ugyanis azok, akik augusztus 20-án lehetőséget kaptak, igencsak mérsékelt teljesítménnyel rukkoltak ki. Kevés gyors akció, jól megkomponált, veszélyes támadás ugrasztotta talpra a néhány ezer csendes drukkert.

A szünet után lett idegesítő a futball

Ha a szünet előtt bosszankodott a publikum, akkor a folytatásban már egyenesen idegesnek, feszültnek tűnt. A második félidő elején a montenegróiak néhány perc alatt akkora zűrzavart okoztak a magyar védelemben, hogy hátvédeink azt sem tudták, melyik stadionban vannak. Megdöbbentő volt látni válogatott játékosaink tanácstalanságát és riadalmát, ha ebben az időszakban a vendégek jobban koncentrálnak, végleg a maguk javára fordíthatták volna a találkozót. Az is igaz, hogy Mirko Vucsinics, az AS Roma klasszisa remek futballista, az ő semlegesítése gyakorlatilag lehetetlen feladatnak tűnt, és ugyanez vonatkozott a Fiorentina idegenlégiósára, a most két gólt szerző Sztevan Joveticsre is. Tegyük hozzá: bár Montenegró válogatottja a világranglista 143. helyén áll, ám a vendégcsapat szemmel láthatóan mégis gyorsabb, képzettebb, dinamikusabb futballt játszik a mieinknél.

A magyar válogatott elképzelés nélküli játéka kapcsán egyetlen pozitívumot jegyezhettünk fel: néhány játékos be-


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik