Godova Gábor a kisdöntő után: „Elvették tőlünk a bronzérmet!"

Vágólapra másolva!
2008.08.21. 13:43
A magyar női vízilabda-válogatott a negyedik helyen zárta a pekingi olimpiát, a magyar hölgyek hihetetlenül izgalmas csatában, ötméterespárbajt követően maradtak le a bronzéremről az ausztrálok elleni kisdöntőben.
Ez most nem sikerült – vigasztalhatatlan magyar arcok a medence szélén...
Fotó: Reuters/Balogh László
Ez most nem sikerült – vigasztalhatatlan magyar arcok a medence szélén...
Ez most nem sikerült – vigasztalhatatlan magyar arcok a medence szélén...
Fotó: Reuters/Balogh László
Ez most nem sikerült – vigasztalhatatlan magyar arcok a medence szélén...

"Rettenetes érzés így elveszíteni egy érmet…" – mondta letörten Godova Gábor szövetségi kapitány a mérkőzés után.

"Sokáig remekül játszottunk, a vezetésünk azonban talán túl sok erőnket vette el, így az ellenfélnek sikerült felzárkóznia. Új erőre kaptunk, a kezünkben volt a meccs, ám… Nem szokásom a bírókkal foglalkozni, de ezúttal nem tudom és nem is akarom megállni, hogy ne mondjam el: elvették tőlünk a bronzérmet! Azt az előnyt a végén befújni, hogy is fogalmazzak… Jobb, ha nem mondok jelzőt. Milyen kegyesek a bírók, a hosszabbításban visszaadták ezt az előnyt a végén, s ezzel meg mi éltünk, de könyörgöm, ha az nincs, ez sincs, s így lett volna igazságos."

"Keserű vagyok… Az orosz rulett nem jött be, ilyen a sors... Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatra!" – zárta nyilatkozatát a szakvezető.

A magyar válogatott erőssége, Drávucz Rita hiába lőtt két gólt a mérkőzésen, a döntő pillanatban, az ötödik ötméteresünknél sajnos hibázott.

„Az elődöntőt leszámítva jól játszottunk a tornán, de érem nélkül megyünk haza. A végén nem szokás befújni egy ilyen emberelőnyt, igencsak ausztrál szaga volt…” – kesergett a pólós, aki két helyet lépett előre a csapattal a négy évvel ezelőtti, athéni eredményhez képest.

Drávuczhoz hasonlóan már az athéni csapatnak is tagja volt a magyar női vízilabdázás talán legnagyobb alakja, Stieber Mercedes. A rutinos klasszis azonban nem tudta olimpiai éremmel megkoronázni sikerekben gazdag pályafutását.

„Vigasztalhatatlan vagyok… Így elveszíteni a mérkőzést, így elveszíteni egy olimpiai érmet… Nem, nem és nem, nem tudom, mit mondjak… Innen fel lehet egyáltalán állni?” – nézett a távolba könnytől homályos szemekkel Stieber, aki sajnos Drávuczhoz hasonlóan szintén elrontott egy ötméterest a párbajban.

MI TÖRTÉNT A BRONZMECCSEN? KATTINTSON ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKRA!

ÖSSZEFOGLALÓ CIKKÜNK A BRONZMÉRKŐZÉSRŐL, KATTINTSON IDE!

NŐI VÍZILABDA, BRONZMÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–Ausztrália 9–9 (2–2, 3–1, 1–3, 1–1, 1–2, 1–0)
Büntetőkkel: 11–12
Játékvezetők: Szergej Antsziferov (orosz), Mladen Rak (horvát)
Gólszerzők: Kisteleki D. 3, Valkai Á. 3, Drávucz 2, Zantleitner ill. Fraser 2, Gynther 2, B. Knox 2, Beadsworth, R. Rippon, M. Rippon
Ötméteresek: Belőtte Kisteleki és Pelle, ill. B. Knox, Gynther és M. Santomorito, kihagyta Györe, Stieber, Drávucz, ill. Cuffe, Beadsworth
Kiállítás: 15, ill. 11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik