Bombagól születésnapra

KECSKÉS ISTVÁN jelenti StuttgartbólKECSKÉS ISTVÁN jelenti Stuttgartból
Vágólapra másolva!
2008.08.17. 02:30
Címkék
Kikapott a Győr a VfB Stuttgarttól, de a mérkőzés után az ETO küldöttségében senki sem volt különösebben szomorú. A németországi 2–1-es vereség után maradt esélye a zöld-fehér csapatnak arra, hogy kiharcolja a továbbjutást az UEFA-kupa selejtezőjében.

Ilyen is ritkán fordul elő! Az ETO játékosait csütörtök este a stuttgarti vereség után ünnepelte a mintegy százötven tagú győri szurkolótábor. Sőt a 2–1es kudarcot követően Tarsoly Csaba, a klub tulajdonosa is megköszönte a játékosok teljesítményét, kiemelve, jó volt látni, hogy futballistái valóban be akarják bizonyítani, kár őket lebecsülni.

Leghangosabban Böőr Zoltánt ünnepelték, aki a találkozó napján ünnepelte harmincadik születésnapját. A VfB Stuttgart ellen fontos, sőt bombagólt szerző futballista maga is meglepődött azon, milyen sokan gratulálnak a csapatnak – a vereség után.

„Anno debreceni játékosként egyetlen gólt sem lőttem nemzetközi meccsen, zöld-fehérben viszont már a másodikat – mondta Böőr Zoltán. – Most mégis arra gondolok, jó lenne, ha a visszavágón nem játszanék, mert a grúz Zesztafoni elleni második meccsen sem léptem pályára, és a csapat kiharcolta a továbbjutást. Csak azért boszszankodom, mert ebben a stuttgarti meccsben több volt, mint a tisztes vereség.”

Ebben kétségtelenül igaza van a szőke labdarúgónak: az első játékrészben talán több keresnivalója is lett volna az ETO-nak az akkor még kicsit nagyképűen futballozó VfB ellen.

„Az első félidőben főleg arra koncentráltunk, hogy ne kapjunk gólt – mondta ennek kapcsán a játékos. – Semmiképpen sem akartunk fejetlenül támadni, mert annak súlyos következményei lehettek volna. Ha belemegyünk az adok-kapokba, abból nem biztos, hogy mi jövünk ki jól. A támadásoknál maximum négy játékos ment előre, a többiek a védelmet stabilizálták.”

A minimális különbségű vereség és az idegenben lőtt gól azonban életben tartja a győri reményeket, ám Böőr Zoltán realista, jól tudja, hogy továbbra is a németek az esélyesebbek ebben a párharcban.

„Lényegében semmi sem változott – mondta a labdarúgó. – Illetve annyi mégis, hogy a második meccsen talán már nem becsülnek le bennünket a stuttgartiak, mint tették azt csütörtökön. De úgy kell kifutnunk majd a pályára, hogy le kell dolgoznunk a hátrányt, oda kell figyelnünk minden pillanatban. Tiszteljük az ellenfelet, pontosan tudjuk, mire képes, de azt is láttuk, hogy az utóbbi meccseken nem futballozott igazán gólerősen.”

A stuttgarti drukkerek kedvét nem vette el a győri kiruccanástól csapatuk csütörtöki viszszafogott teljesítménye: a piros-fehérek fanatikusai még az első meccs előtt felvásárolták a vendégeknek fenntartott jegyeket. Vagyis a hangulatra biztosan nem lehet majd panasz, mert a győri drukkerek is elkapkodják majd a jegyeket.

„Jó meccs lesz, abban biztos vagyok. Nekünk is támadnunk kell, kontrázni fogunk, és remélhetőleg eredményesek leszünk. A grúz Zesztafoni ellen is a második meccsen dőlt el a továbbjutás, ez a Stuttgart ellen is így lesz, és ismét mi akarunk örülni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik