A vírus után jöhet a VfB

KECSKÉS ISTVÁN jelenti StuttgartbólKECSKÉS ISTVÁN jelenti Stuttgartból
Vágólapra másolva!
2008.08.14. 01:15
Címkék
Egervári Sándor szakvezetői pályafutásának egyik legnehezebb időszakán van túl: a mesteredzőnek az elmúlt másfél hétben tizenkét futballistáját kellett nélkülöznie, mert a labdarúgók a grúz Zesztafoni elleni idegenbeli UEFA-kupa-meccsen vírusfertőzést kaptak. A tucatnyi játékos közül többen infúziós kezelésre jártak, vitaminkúrára szorultak – és nem edzettek. Az ETO Kecskemét elleni bajnokija elmaradt, ám a stuttgarti UEFA-kupa-mérkőzést nem lehet elhalasztani, játszani és bizonyítani kell. Szerényebben fogalmazva: kellene…

Mit szól hozzá, hogy az egyik német fogadóiroda tizenhétszeres pénzt fizetne, ha a Győr nyerne Stuttgartban?Mit szól hozzá, hogy az egyik német fogadóiroda tizenhétszeres pénzt fizetne, ha a Győr nyerne Stuttgartban?

Ezek szerint érdemes ránk fogadni, hiszen sikerünk gazdaggá teheti a bátrakat – mondta nevetve Egervári Sándor.

A VfB győzelme viszont alig lenne jövedelmező a szerencsejátékosoknak. Valóban ilyen nagy a különbség a két együttes között?

Ekkora talán nincs. Amondó vagyok, hogy a magyar és a külföldi klubok között még a pályán a legkisebb a különbség. A gazdasági mutatókban viszont már nem szabad összehasonlítani az egyesületeket.

Akkor tehát lehet esélye a Győrnek a Stuttgart ellen?

Az a célunk, hogy idegenben olyan eredményt érjünk el, amely esélyt ad a visszavágóra. Bizonyítani akarunk – természetesen önmagunknak is.

Mindent tud az ellenfélről?

A Herthában futballozó Dárdai Pál sokat segített, hogy megismerjük a németeket. Két meccs felvételét is láttam, úgyhogy a szükséges információkat beszereztük.

Ezen a héten a stuttgarti edzéssel együtt csupán három napot készült együtt az ETO teljes kerete. Ez nagyon kevésnek tűnik.

Hogy milyen állapotban vannak a játékosok, csak csütörtök este derül ki. Sokat dolgoztak az orvosok, és a pályán is egészen más munkát kellett végeznünk, mint normális esetben. Remélem, a nyáron összegyűjtött erőből maradt a játékosokban bőven tartalék. A legfontosabb, hogy okosan kell futballoznunk.

Ki az, aki biztosan nem játszhat csütörtök este?

Csapatkapitányunk, a védelem vezére, Stark Péter bordatörése miatt nem szerepelhet, és Eugene Fomumbod bokája sem jött még rendbe. A többiekkel nincs probléma, Böőr Zoltán is felépült, rá számíthatok. Aki pályára lép, az a lehető legjobb állapotban lesz, és biztosan mindent megtesz majd a sikerért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik