Fortuna kedvező sorsolással lepte meg három kötöttfogású birkózónkat

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 17:29
A kötöttfogás három felső súlycsoportjában megtartották a holnapi versenynap sorsolását. Mindhárom birkózónk a felső ágra került, így nem selejtezővel kezd. A recept szerint az éremszerzéshez jó sorsolás és legalább egy nagy győzelem kell. Ennek az első fele már megvan.
Deák Bárdos Mihály rutinja talán ér majd egy szép helyezést
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Deák Bárdos Mihály rutinja talán ér majd egy szép helyezést
Deák Bárdos Mihály rutinja talán ér majd egy szép helyezést
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Deák Bárdos Mihály rutinja talán ér majd egy szép helyezést
Fodor Zoltán a 84 kg-ban a kínai Ma Szan-ji ellen kezd. Az ellenfél 14., majd 7. volt a kvalifikációs versenyeken, és a rendezőt megillető szabadkártyával lehet az olimpia szereplője. Következhet az azeri színekben induló Salva Gadabadze (ha legyőzi az idei Afrika-bajnokot, a tunéziai Hajkel Asurit); a leendő ellenfél még grúzként volt ifjúsági Eb-győztes. Egyetlen felnőtt világversenyen szerepelt: a 2006. évi Eb-n 9. lett. Gadabadze az idei második, az újvidéki kvalifikációs viadalról első helyezettként jutott el az olimpiára, és Bakiban megnyerte a Golden Grand Prix döntőjét.

Az elődöntőbe jutásért négy régi harcosból jön az ellenfél. A két legveszélyesebb közül azonban legfeljebb az egyik, hiszen az 1999. évi világbajnok, a török Nazmi Avluca és a 2002. évi Eb-aranyérmes, a grúz Badri Haszaja egymás ellen birkózik az első fordulóban.

A 96 kg-os Virág Lajos első ellenfele a Pánamerikai bajnokság ezüstérmese, az amerikai Adam Wheeler. Utána vagy az algériai Szamir Bugerra vagy a kínai Csiang Hua-csen jöhet, jelentős nemzetközi eredménye egyiküknek sincs. Az elődöntőbe ellenfélnek bizonyára az egyiptomi olimpiai bajnok Karam Gaber érkezik, akitől Virág kikapott ugyan a tavaszi szombathelyi Golden Grand Prix-versenyen, de el tudta dobni. Fortuna a másik ágra rendelte a grúz, az iráni, az orosz, a török és az ukrán vetélytársat.

Deák Bárdos Mihály a 120 kg-ban a kanadai Ari Taub, a tavalyi Pánamerikai Játékok bronzérmese ellen kezd. A következő ellenfél a Yannick Szczepaniak (francia)–Ivan Ivanov (bolgár) mérkőzés győztese lehet. A francia a legutóbbi vb-n és Eb-n egyaránt ötödik volt, míg Ivanov legjobbja a két éve nyert junior vb-ezüstérem. Az elődöntőben valószínűleg az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz Haszan Barojev lehet az ellenfél, ha sikerrel küzd meg az iráni, majd a török vagy litván vetélytárssal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik