Keddi összefoglaló: rozsdásodni látszik a magyar kard, a pólósok oktattak

Vágólapra másolva!
2008.08.12. 21:45
A keddi napon sem termett sok babér a magyar vívóknak, hisz férfi kardozóink idejekorán búcsúztak a küzdelmektől. Gerebics Roland kilencedik lett férfi dupla trapban, az éremre törő Kovács Emese nem jutott tovább az előfutamokból. Történtek azért jó dolgok is: Gyurta Dániel olimpiai csúcsot úszott, Cseh László bejutott a 200 méter pillangó döntőjébe, a férfi vízilabda-válogatott pedig 11 góllal verte Görögországot.
Gyurta Dániel maga sem hitte el, hogy mekkora időt úszott
Foró: MTI
Gyurta Dániel maga sem hitte el, hogy mekkora időt úszott
Gyurta Dániel maga sem hitte el, hogy mekkora időt úszott
Foró: MTI
Gyurta Dániel maga sem hitte el, hogy mekkora időt úszott

Újabb nap, újabb remények. A legnagyobb várakozással várt férfi kardvívóink azonban hamar letörték a magyar szurkolók lelkesedését. Athéni ezüstérmesünk, Nemcsik Zsolt már az első mérkőzésén elvérzett kínai ellenfelével szemben, míg Decsi Tamást Szilágyi Áron ütötte (vagy stílszerűen vágta) ki a mezőnyből, ugyancsak az első mérkőzésükön.

A nyolcaddöntőben a világranglista negyedik helyezettje, az amerikai Keeth Smart várt Szilágyira, aki elmondása szerint nem találta ellenfele különleges vívóstílusának az ellenszerét, és ki is kapott tőle 15–10-re.

A sydneyi olimpián az ötödik helyet megszerző sportlövőnk, Gerebics Roland dupla trapban próbálkozott meg egy újabb szép eredmény elérésével, de ezúttal a döntőbe se jutott be, mivel négyen is azonos teljesítménnyel fejezték be a selejtezőt, a ráadásban pedig alulmaradt, így végül 9. lett.

A reggeli úszóprogram során Cseh László országos csúccsal a negyedik helyen jutott be a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe, Mutina Ágnesnek (11.) viszont nem sikerült ugyanez 200 méter gyorson. Ugyancsak lemaradt a fináléról Verrasztó Evelyn (9.), aki a japán Kitagava Aszamival századra azonos idővel végzett a nyolcadik helyen, így szétúszás döntött közöttük, amit az ázsiai lány nyert meg.

A délutáni program során az előzetesen éremre is esélyesnek tartott Kovács Emese (27.) már az előfutamok során elvérzett 200 méter pillangón, ahol ugyanerre a sorsra jutott Boulsevicz Beatrix (18.) is. Makány Balázs a 28. idővel szintén nem jutott a középdöntőbe 100 méter gyorson. A magyar 4x200 méteres gyorsváltó új országos csúccsal zárta a következő számot, ám ez is csak a 13. helyre volt elég.

Hogy ne keseredjünk el végleg, arról Gyurta Dániel gondoskodott, aki olimpiai és Európa-rekorddal (2:08.68), első helyen jutott be a 200 méteres mellúszás középdöntőjébe.

A nap másik nagy magyar sikerét férfi vízilabda-válogatottunk érte el, amely a görögöket verte nagyon sima mérkőzésen, 17–6-ra.

A vitorlázó Berecz Zsombor két futam után a 31. helyen áll a Laser hajóosztályban, míg a szörfözők között Detre Diána a 21., Gádorfalvi Áron pedig a 17. pozícióban található négy futam után.

Nem jutott a középdöntőbe a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység, miután a keddi reményfutamban csak a negyedik helyen ért célba, a legjobb tizenkettőbe kerüléshez pedig az első két hely valamelyikén kellett volna végeznie.

A nap szenzációját(?) mindenképpen Michael Phelps újabb remeklése jelentette. Az amerikai úszó a 200 méter gyorson szerzett elsőségével már a kilencedik olimpiai aranyát nyerte, amivel felzárkózott minden idők legeredményesebb olimpikonjaihoz (a szovjet Larisza Latinyina tornász, a finn Paavo Nurmi atléta, az amerikai Mark Spitz úszó, és a szintén amerikai Carl Lewis atléta), akik szintén kilenc aranyat nyertek pályafutásuk során.

A csapatsportok keddi történéseit ide kattintva olvashatja el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik