Jakabos: Athénban tíz másodperccel rosszabb idővel a 15. lettem

Vágólapra másolva!
2008.08.09. 16:34
Szépen helytálltak úszóink az első napon. Cseh László a második, Kis Gergő az ötödik helyen jutott be a 400 m vegyes vasárnapi döntőjébe. De a többiek sincsenek elkeseredve, Jakabos Zsuzsanna például elégedett azzal, hogy javított legjobbján, s megemlíti: négy évvel ezelőtt majd’ tíz másodperccel gyengébb időt úszott, mégis hasonló helyen végzett Athénban. Nyilatkozatok Pekingből!
Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka jól teljesített az első napon
Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka jól teljesített az első napon
Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka jól teljesített az első napon
Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka jól teljesített az első napon

Hosszú Katinka: – Hajszálnyival maradtam el a legjobb időmtől, ennél gyorsabban most nem tudtam volna úszni, egy mákszemnyi erő sem maradt bennem. Micsoda mezőny ez!

Jakabos Zsuzsa: – Javítottam az egyéni csúcsomon, elégedett vagyok, edzőmnek, Tolja bácsinak, azaz Anatolij Petrovnak is talán örömet szereztem ezzel. Négy éve, Athénban a mostaninál tíz másodperccel rosszabb idővel tizenötödik lettem, most tizenharmadik – ennyit fejlődött a világ.

Bodor Richárd: – Végre 1:01 perc alá kerültem, Güttler Károly és Rózsa Norbert után harmadik magyarként a százméteres mellúszásban! Ezért mindenképpen boldog vagyok, azért viszont nem, hogy az országos csúcs még mindig nem az enyém. Mi mást tehetnék, mint hogy folytatom az ostromot…

Gyurta Dániel: – Első úszásom volt ezen az olimpián, ez mindig nehéz, most is így volt. Az elejét egy kicsit elszúrtam, megzavart, hogy a nyolcason úsztam, s előttem a hetesen nagyon elhúztak. Aztán helyrezökkent a stílusom, kíváncsi vagyok, mit mond majd az edzőm, Széles Sándor. Végtére is javítottam egy századmásodpercet az egyéni csúcsomon, s ez volt a célom. Nem hiszem, hogy messzemenő következtetéseket lehetne levonni ebből az eredményből a kétszázra nézve…

Mint ismert: Gyurta Dániel 1:01.31-es időt úszott a 100 méteres férfi mellúszás előfutamai során, ami nem volt elég a középdöntőbe jutáshoz. Bodor Richárd gyorsabb volt nála (mindössze két századmásodperccel maradt el Güttler Károly országos csúcsától), de ez sem volt elég a továbbjutáshoz.

Női négyszáz vegyesen pedig Hosszú Katinka a 12. legjobb időt úszta (4:37.55), míg Jakabos Zsuzsanna a 13. legjobbat (4:37.86). Természetesen ezek az időeredmények sem értek döntőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik