Rooney a barátnőjének is szurkolhat a kínai fővárosban

Vágólapra másolva!
2008.08.07. 21:02
Élete első olimpiájára készül a britek 21 éves atlétája, Martyn Rooney. A 400 méteren induló sportoló tagja a 4x400-as váltónak is, s mivel az utóbbi időben remek formában versenyez, nem meglepő, hogy önbizalommal várja az olimpiát. A fiatal sprinter szeretne éremmel hazatérni Kínából, de ezen kívül barátnőjének is nagyon szurkol majd, Pekingben.
Remek formában van: Martyn Rooney nemrég futotta egyéni legjobbját, Pekingben is nagy dobásra készül
Fotó: Reuters
Remek formában van: Martyn Rooney nemrég futotta egyéni legjobbját, Pekingben is nagy dobásra készül
Remek formában van: Martyn Rooney nemrég futotta egyéni legjobbját, Pekingben is nagy dobásra készül
Fotó: Reuters
Remek formában van: Martyn Rooney nemrég futotta egyéni legjobbját, Pekingben is nagy dobásra készül

MINDEN, AMIT AZ OLIMPIÁRÓL TUDNI ÉRDEMES!

Óriási tehetségnek tartják Nagy-Britanniában az atléta Martyn Rooneyt, aki egyre jobb időeredményeket produkál, az idén már kétszer futott negyvenöt másodpercen belül 400 méteren.

A fiatal futónak ez lesz az első ötkarikás versenye, ennek megfelelően már nagyon várja a játékokat, azt sem tartja kizártnak, hogy akár éremmel a nyakában utazhasson majd haza.

„Óriási dolog, hogy tagja lehetek az olimpiai keretnek – kezdte Rooney. – A 2006-os junior világbajnokságon már voltam Pekingben, de akkor sajnos a szállodámon és a pályán kívül nem sokat láttam a városból. Remélem, most több sikerrel járok, és olyan helyekre is eljutok, mint a Kínai Nagy Fal vagy a Tienanmen tér. Emellett bízom benne, hogy sok más sporteseményt is megtekinthetek majd, mivel azok is nagyon érdekelnek, főleg az úszás, illetve az ökölvívás, de persze nem szabad megfeledkeznem a saját dolgomról sem.”

MARTYN ROONEY

Londonban született, a Croydon Harriersben kezdett futni. Eredetileg középtávfutónak készült, de két éve egy londoni versenyen 400-on állt rajthoz, és egyből felfedezték tehetségét. 2005-ben ezüstérmes 400-on és aranyérmes a 4x400-as váltóval a junior Eb-n. Ahogy hazatért, felkérték beugrónak a vb-csapatba, ahol a váltóval 4. lett. 44.72 a legjobbja, amelyet a július 29-i monacói Super GP-n futott.
„Az elmúlt időszakban elért eredményeim is azt bizonyítják, hogy jó úton járok, erre lehet építeni. Nagyon csalódott lennék, ha Kínában nem jutnék be a döntőbe, ott pedig igazából már bármi megtörténhet” – tette hozzá.

A szám legfőbb esélyese egyébként az amerikai Jeremy Wariner és LeShawn Merrit, de nem szabad megfeledkezni a 4x400-as váltóról sem, amelynek Rooney is tagja. A britek kimondottan erősek ezen a távon, ennek ellenére az 1996-os, atlantai ezüst óta nem nyertek érmet, Rooney azonban bizakodó, szerinte jók az esélyeik, és erős a csapatuk.

De nem csak önmagáért kell majd izgulnia, barátnője, a rúdugró Kate Dennison ugyanis szintén ott lesz Pekingben, sőt egy napon lesz a két sportoló versenye is.

„Tudomásul kell venni, hogy ilyenkor a másik csak az ő számára koncentrál. Ezzel mind a ketten tisztában vagyunk, egy atlétának ilyenkor sajnos önző módon kell viselkednie” – fejezte be Rooney.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik