A pekingi olimpián is főszerep hárul majd Pálinger Katalinra

Vágólapra másolva!
2008.08.02. 12:17
Csapattársaihoz hasonlóan Pálinger Katalin, a válogatott kapusa is csomagolt pénteken. Hajdu János szövetségi kapitány együttese ugyanis szombaton utazik Pekingbe, ahol az éremre vágyó magyarok meccsein a világklasszis kapus lehet az egyik főszereplő.
Pálingeren Kínában is sok múlik majd
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Pálingeren Kínában is sok múlik majd
Pálingeren Kínában is sok múlik majd
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Pálingeren Kínában is sok múlik majd

A magyar válogatott összeállítása az utóbbi évtizedben legtöbbször Pálinger Katalin nevével kezdődött, és nem lesz ez másképp Pekingben sem.

A 30 éves győri játékos jó teljesítménye pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy csapatunk jó eredményt érjen el az idei ötkarikás játékokon. A kapus esetleges betlije esetén ugyanis vajmi kevés esélye lenne a társaknak az igazi rangadókon. De mi erről a véleménye magának az érintettnek?

„Társaim és a kapitány is bízik bennem, ugyanakkor egészséges versenyláz nélkül számomra elképzelhetetlenek a meccsek. Hozzáteszem, a nagyon sok jó eredményt csak egységes, összetartó csapatként érhettük el, s ennek köszönhettük, hogy az utóbbi években rendre a világversenyek élmezőnyében végeztünk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Pálinger, majd a szövetségi kapitányról, Hajdu Jánosról is ejtett néhány szót.

„A kapitánnyal is korrekt a munkakapcsolatom, s úgy látom, társaimnak is. Sokat követelt, de minden fontos kérdést megbeszélt velünk. Kitűnő pedagógus is, aki jó módszerekkel, profi segítőkkel, hatékonyan dolgozik” – mondta Pálinger.

A kérdésre, mely arról faggatta, hogy Görbicz Anita balesete mennyire vetette vissza a keret munkáját, Pálinger így válaszolt:

„Nagyon hiányzott az edzéseken, mert játékunk legtöbb variációjában fontos feladata van. Ezért roppant lényeges, hogy mielőbb felépüljön, s visszatérjen a csapatba.”

Végül Pálinger az esélyeket latolgatta. Bár a magyar együttes végső helyezésére nem mert tippelni, az esélyes válogatottakat azért felsorolta. A válogatott első számú kapusa szerint szinte az összes európai induló, valamint Dél-Korea és Kína is odaérhet a végelszámolásnál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik