Hiába várt a hívásra

P. GY. L.P. GY. L.
Vágólapra másolva!
2008.07.30. 23:14
Címkék

Fülöp Márton mégsem lesz a legdrágább magyar futballista – legalábbis egyelőre biztosan nem. A múlt hét végén látott napvilágot a hír, hogy a Premier League újonca, a Stoke City megegyezett a magyar válogatott kapusának vételáráról a Sunderlanddel, s hajlandó leszurkolni az igen tekintélyes összegnek számító hárommillió fontot, így a szerződés csaknem kész ténynek látszott. Ám nem lett belőle semmi, mert Fülöp Márton megköszönte az érdeklődést, s végül nemet mondott a Stoke City ajánlatára. A döntés azért is meglepő, mert alighanem az első számú kapusa lett volna az újoncnak, a világ legerősebb bajnokságába hívták, és a rendszeres védés az ő esetében szinte bérletet jelentene a válogatottban is.

„Szívesen mentem volna Stoke-ba, ám miután a két klub megállapodott egymással, meglepő módon minden lelassult az ügyben – mondta döntése után Fülöp Márton. – Én öt napig nem is edzettem a Sunderlanddel, nehogy megsérüljek, és vártam, mikor kell Stoke-ba utaznom, de hiába. A menedzserem tárgyalt a vezetőkkel, akik érzésünk szerint húzták az időt, és egyre inkább az lett a meggyőződésünk, hogy nem is akarják annyira a szerződtetésemet, mint korábban. Ezért döntöttem úgy, hogy nemet mondok, tehát nem anyagi szempontok vezéreltek, már csak azért sem, mert Stokeban nagyobb fizetést ajánlottak, mint amit Sunderlandben kapok. A pályafutásom mérföldkőhöz érkezett, huszonöt éves vagyok, és csak olyan ajánlatot szabad elfogadnom, amely minden szempontból megfelel karrierem és fejlődésem érdekeinek.”

Angol lapok úgy tudják, Fülöp Márton több pénzt kért, mint amennyit a Stoke City ajánlott, ám a magyar kapus szerint a különbség olyan kicsi volt, hogy az nem lehetett akadálya a megegyezésnek. Az ügy hátterében alighanem az húzódik meg, hogy a klub a hét végén próbajátékra hívta az Aston Villa dán válogatott kapusát, Thomas Sörensent, akit ingyen szerezhet meg, így a Fülöpre szánt pénzt más erősítésekre költhetné. Tony Pulis, a Stoke menedzsere a Sunderland Echónak adott nyilatkozatában elismerően beszélt a dánról, Fülöp Mártonról viszont egy szót sem mondott.

Így a válogatott kapus továbbra is a Sunderlanddel készül, és vár a következő ajánlatra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik