Graszl Karcsi és Roberto Carlos

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2008.07.28. 01:28
A kicsit is rangosabb futballcsapatoknak még el sem kezdődött a nemzetközi kupaidény, de félő, mire ők is harcba szállnak, mi már régen elköszöntünk Európától.

Ne így legyen, mindenesetre az előjelek nem túl biztatóak. A bajnok MTK a Fenerbahce vendége lesz Isztambulban, és aligha kétséges, a többek között Roberto Carlos, Emre Belözoglu, a tavalyi spanyol gólkirály, Daniel Güiza vagy Mateja Kezsman fémjelezte török együttes valamivel nagyobb játékerőt képvisel, mint a Farkas Krisztiánt, Ribi Istvánt vagy Graszl Károlyt felvonultató Kaposvár. Márpedig a Rákóczi, amelyet szinte minden értéke elhagyott a nyáron, nagyon könnyen elintézte a bajnokot. Erre mondják, talán jókor jött a pofon. Szerintem aki ezt mondja, még nem kapott igazi nyaklevest, mindenesetre nehéz szívvel engedjük útjukra a kék-fehéreket.

És a zöldeket is: a tavalyi meglepetéscsapat ETO a grúz Zesztafoni ellen nem tudott előnyt kiharcolni (1–1) itthon, sőt már gól nélküli döntetlennel is azonnal búcsúzna, és bizony az előjelek nála sem túl biztatóak: az újonc Haladás nagy csatában legyűrte a győrieket. Rossz főpróba, jó előadás, tartja az unalomig koptatott mondás. Maradjunk annyiban: jelentős változásra van szükség, hogy Egervári Sándor csapata érdekelt legyen a következő sorsoláson.

A DVSC győzelemmel hangolt, és kedvező helyzetből várhatja a kazah Sahtyor Karagandi elleni visszavágót (a Loki 1–1-et játszott idegenben), és bár a közvélemény alighanem joggal remél továbbjutást a nemzetközi színtéren abszolút ismeretlen rivális ellen, a korábbi háromszoros bajnok szombati, Zalaegerszeg elleni játéka minden volt, csak meggyőző nem. Régóta tudjuk, hogy ami jó itthon, az semmire sem elég a határokon túl.

Induljunk el bármerre, északon ugyanúgy esélytelenek vagyunk, mint délen, és a keletiek is egyre nagyobb gondot okoznak – a nyugati csapatokat most ne is emlegessük.

Szóval, az első forduló tapasztalatai alapján van miért aggódnunk. De mit lehet tenni? Egy csapat továbbjutása elvárható, kettő sikere a mostani állás szerint már örömteli lenne, ha mindhárom magyar gárda továbblép, az szinte csodának minősül…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik