Húszan a csapatban

M. A., MTIM. A., MTI
Vágólapra másolva!
2008.07.24. 22:56
Címkék

Bár az olimpiai nevezési szintet 25 atlétánk teljesítette, a szabályok szerint közülük csak 21-et indíthatnánk Pekingben. A magasugró Győrffy Dóra visszalépése miatt ez a szám eggyel csökkent, így húsz versenyző képviselheti a sportágat a kínai városban. A csapat nagy részétől azt várhatjuk, hogy hozzák magukat, a férfi diszkoszvetők pontszerző helyen végezhetnek, a kalapácsvető Pars Krisztián érmet nyerhet. A Magyar Olimpiai Bizottság illetékes testülete úgy döntött, hogy nincs jogi akadálya a diszkoszvető Fazekas Róbert nevezésének, azaz a sportoló részt vehet a játékokon. A MOB honlapján tudatta: a július 5-i közgyűlés, amely döntött a magyar olimpiai csapat összetételéről, felhatalmazta az elnököt, a főtitkárt, a sportszakmai igazgatót és a csapatvezetőt, hogy a nevezési határidőig hátralévő időszakban döntsön a változásokról. A négytagú testület foglalkozott a Magyar Atlétikai Szövetség előterjesztésével, amelyben indulásra javasolják az athéni aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott Fazekast, aki kedden a ljubljanai nemzetközi atlétikai versenyen 64.56 méterrel teljesítette az olimpiai nevezéshez szükséges A-szintet.

A MOB testülete a következő dokumentumok benyújtását kérte és kapta meg a MASZ-tól: hivatalos versenyjegyzőkönyv, WADA-igazolások a doppingellenőrzésekről (megvan az előírt négy negatív doppingtesztje), a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) igazolása a versenyzési jogosultságról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság igazolása az athéni játékokat követően lefolytatott per költségeinek befizetéséről, valamint a versenyző, edzője, Vida József, orvosa, dr. Illyés Árpád, továbbá szövetségi elnökének, Schulek Ágostonnak és kapitányának, Mérei Lászlónak nyilatkozata, amelyek garantálják, hogy a versenyző tisztán készült fel, és tisztán fog versenyezni az olimpián.

Eközben a T-Mobile, mint a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú főtámogatója, erős erkölcsi aggályait fejezte ki a MOB döntése kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik