A döntőben visszavágnának

SOMOGYI ZSOLT és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti PrágábólSOMOGYI ZSOLT és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti Prágából
Vágólapra másolva!
2008.07.22. 00:39
Címkék
A németek elleni vereség után eldőlt: a csoportmásodikként továbbjutó (ismételjük csak el ezredszer is: teljesítményével magát Európa négy legjobbja közé juttató) magyar ifjúsági válogatott szerdán Olaszország ellen küzdhet a döntőbe jutásért. Ami bizonyos: a nézőtéren mi leszünk erősebbek – erről lapunk is gondoskodik.

Az „igazi”, a felnőtt Eb egyik kulcskérdése volt: kell-e, szabad-e rápihenni egy-egy mérkőzésre? Emlékezzünk csak: a két győzelemmel kezdő, és így máris továbbjutó csapatok szinte mindegyike pihentette legjobbjait, mondván, hadd várják frissen a negyeddöntőt. Luiz Felipe Scolari melléfogott: a törökök és a csehek legyőzése után kikaptak a svájciaktól (ez még belefér, mondták), majd a németektől is – ma már úgy tűnik, kiestek a ritmusból. A hollandok ugyanígy jártak, két zseniális siker után a nyolc között kipottyantak az oroszokkal vívott meccsen. Luis Aragonés szintén pihentette sztárjait a görögök ellen, ám Spanyolország meg is nyerte az Eb-t, ugyanakkor mások szerint a németek egyebek mellett azért juthattak el a fináléig, mert a menet közben a horvátoktól elszenvedett vereség végig maximális fordulatszámot követelt meg Joachim Löw az együttesétől.

Szóval vannak érvek és ellenérvek – most az U19-es Eb kapcsán mi is foglalkoztunk ezzel a témával. Két 1–0 (Bulgária, illetve Spanyolország ellen), és máris a négy között voltunk, így az addigi kezdők közül Busai Attila, Gosztonyi András, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt, Nagy Olivér és Németh Krisztián pihent. Ki is kaptunk 2–1-re. Megérte?

„Ez az olaszok elleni meccs után derül ki – mondta Sisa Tibor szövetségi edző. – Anélkül, hogy mentegetném magunkat: Korcsmár Zsolt nem játszhatott eltiltás miatt, Németh Krisztiánnak is van egy sárga lapja, butaság lett volna, ha most kap még egyet, és szerdán nem léphet pályára, Gulácsi Péter és Koman Vladimir kisebb sérüléssel bajlódott, arról nem is beszélve, hogy ezen a mecscsen is meg lehetett sérülni. Látja, Nagy Olivér beállt, majd beletérdeltek a lábába, és bár reményeink szerint szerdára rendbe jön, ez kinek hiányzott?”

Az elődöntőről Sisa Tibor elmondta: a négy B-csoportos ellenfél közül, ha lehetett volna, az olaszokat választja.

„Megvan az olaszok mindhárom meccsének felvétele, szerdáig alaposan elemezzük – mondta az edző. – Annak tudatában érkeztünk, hogy a kontinens nyolc legjobb csapata verekedte el magát idáig, tehát nem várhatunk könnyű meccset, és ez hatványozottan igaz az elődöntőre is. De higgye el, a vasárnapi vereség nyomot hagyott bennem, mindig az jár az eszemben, hogy jó lenne még ezen a héten visszavágni a németeknek…”

Amint arról beszámoltunk, az MLSZ kétezer jegyet vásárolt a plzeni meccsre (kezdés 17.30kor, a drukkereket magyar sátor várja , ott vehetik át az ajándékokat és a belépőket), lapunk pedig buszokat indít az elődöntőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik