Egyszer kell bizonyítani

BERECZKY ATTILA, ZOMBORI ANDRÁSBERECZKY ATTILA, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.19. 23:24
Címkék
A Magyar Kupa-győztes DVSCTEVA és a bajnoki címvédő MTK Budapest egyaránt azzal a céllal lép pályára vasárnap 20 órakor az Oláh Gábor utcában, hogy riválisát legyőzve elhódítsa a Szuperkupát. Mivel a finálét Debrecenben rendezik, a Loki némi előnyben van.

A DVSC-TEVA együttesét a Magyar Kupa döntőjének visszavágója óta nem látta Debrecenben a közönség, hiszen a Loki Balmazújvárosban játszotta két „hazai” edzőmeccsét az egyaránt román Politehnica Iasi, illetve az Universitatea Cluj ellen. Talán emiatt is nagy az érdeklődés a vasárnapi Szuperkupaösszecsapás iránt, s az sem mellékes, hogy a jegyárak is barátiak. Az idén változott az időpont és a rendezés menete, hiszen a kiírás szerint július 9-én és 12-én, azaz két meccsen dőlt volna el a Szuperkupa sorsa, ám a fővárosiak edzőtáborozását megzavarta volna az eredetileg kijelölt két időpont, a DVSC vezetői pedig sportszerűen beleegyeztek a változtatásba. Így viszont a Loki egy fárasztó túra után lép pályára, hiszen Herczeg András csapata csütörtökön a kazah Sahtyor Karagandi otthonában lépett pályára az UEFA-kupa első fordulójában, ahol 1–1-es döntetlent ért el, majd a csapat péntek hajnalban landolt Debrecenben.

„Hosszú utat tettünk meg a héten, s a négyórás időeltolódás is megviselte a társaságot, így várható, hogy az MTK lesz frissebb – mondta Herczeg András klubmenedzser. – Akadnak hiányzók is, hiszen a Kazahsztánban fejsérülést szenvedő Bernáth Csabával bővült a sérültlistánk. Úgy tervezem, hogy néhány pihent játékost is pályára küldök, hiszen akik végigjátszották az UEFA-kupamérkőzést, valószínűleg fáradtabban fognak mozogni. Várjuk a Szuperkupa-meccset, hiszen régen játszottunk saját közönségünk előtt, s remélem, sokan lesznek a lelátókon. Mi mindig győzni akarunk, s az MTK is a támadó szellemű futball híve, így mindenképpen jó mérkőzésre számítok.”

A legutóbbi három finálét egyaránt a DVSC nyerte meg – igaz, azok a döntők kivétel nélkül két összecsapáson dőltek el –, így nem akármilyen bravúr lenne negyedszer is diadalmaskodni. Az MTK-nak korábban egyszer, 2003-ban volt lehetősége a Szuperkupa megnyerésére, akkor az együttes meg is szerezte a serleget.

Az MTK karmestere, Kanta József súlyos sérülést szenvedett a csapat ausztriai edzőtáborában (a középpályásnak elszakadt a keresztszalagja, a műtét után szombaton hagyhatta el a kórházat), és nagy kérdés, hogy nélküle mire képes a csapat. A kék-fehérek szakmai igazgatója, Garami József Debrecenben felmérheti, csapata mit tud a játékmester nélkül.

„Kanta József az utóbbi időben vezéregyéniséggé nőtte ki magát, ráadásul nem csak a játéka volt kiemelkedő, hiszen jól dirigált, és a csapattársak hallgattak is rá – mondta Garami József. – Két-három hete mondtam neki: még sohasem voltál ilyen jó formában, mint most, erre jött ez a súlyos sérülés... Azóta több játékost is kipróbáltam a posztján, egyelőre keresem a legjobb megoldást. Ami magát a mérkőzést illeti, örülök neki, hogy egyetlen kilencven perc dönt, ugyanis a kupának ez a sajátossága. Debrecenben rendre nagy nézőközönségük van a meccseknek, így a hangulattal biztosan nem lesz probléma. Nem lehet kérdés, a jövő heti bajnoki rajt előtt remek felmérő ez a csapatok számára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik