Ez az! Szép volt, fiúk!

SOMOGYI ZSOLT és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti PrágábólSOMOGYI ZSOLT és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti Prágából
Vágólapra másolva!
2008.07.14. 23:38
Címkék
A magyar U19-es válogatott máris bravúrt ért el: a Sisa Tibor edzette csapat a csehországi korosztályos Európa-bajnokságon legyőzte Bulgáriát, és óriási lépést tett a világbajnoki részvétel felé.

Már egy órával a kezdés előtt kikerült a zizkovi lelátó tribünjének korlátjára egy Nagykanizsa feliratú piros-fehér-zöld zászló, amely megmelengethette a bársonyosnak tetsző gyepre kikocogó magyar U19-es válogatott tagjainak szívét. De jöttek – a zászlókon végigtekintve – Jánossomorjáról, Dombóvárról, Szegedről, Kapuvárról, és az edző tiszteletére egy Palócföld feliratú nemzeti trikolór is feltűnt…

A sokáig sérült Szekeres Adriánt még nem akarta a kezdőbe jelölni Sisa Tibor, így az újpesti nevelésű Nagy Olivér lett a jobbhátvéd, a megszokott Lengyel Dániel, Debreceni András középső védő kettős előbbi tagját a szintén újpesti Korcsmár Zsolt szorította ki – a többi poszton az előre várható összeállításban álltak fel a mieink. Az egész napos, Prágát elöntő bánatos eső a találkozó előtt nem sokkal elállt, mi több, kisütött a nap, így kitűnő körülmények között kezdődhetett az igen fontos kilencven perc.

Az első percekben úgy tűnt, a nagy tét bénítja a feleket: mindkét együttes idegesnek tűnt, sok volt az átadási hiba. A bolgár csapat ráadásul gyorsan a mieink segítségére sietett, ugyanis Daniel Dimov Koman Vladimirhez passzolt, aki a védők között kilépő Németh Krisztiánt indította, ő pedig higgadtan értékesítette a helyzetet.

Érdekes módon a bolgár csapat nyugodott meg a góltól, mintha kalkulált volna azzal, hogy Németh Krisztián betalál a kapujukba… A mieink idegesek maradtak, a bolgárok percről percre javultak, és el kell ismerni, igen közel álltak az egyenlítő gólhoz. Ám nemcsak elöl, hanem hátul is korosztályos klasszisban bízhatnak a szurkolók: a Liverpoolnál edződő Gulácsi Péter bravúrjai őrizték az előnyt.

A félidő felétől aztán kiegyenlítetté vált a játék, sőt a Koman Vladimir, Németh Krisztián csatárduó két ígéretes helyzetet is kialakított, de gól ekkor nem született, így minimális magyar előnnyel ért véget az első félidő.

A bolgárok kezdték jobban a második játékrészt: beívelések, fejesek jelezték a fehér mezesek fölényét, majd magához tért Sisa Tibor legénysége. A magyar csapat inkább a kontrákra rendezkedett be, és érezni lehetett, hogy stabil a védelme. A bolgárok próbáltak változtatni a helyzeten, de csak szögletekből voltak veszélyesek, akciókból nem tudtak a kapunk elé kerülni.

Egyre lassabban teltek a percek, a magyar csapat őrizte előnyét – teljes sikerrel! Lengtek a piros-fehér-zöld lobogók, zúgott a „Szép volt, fiúk!”, és a mieink boldogan ölelkeztek össze. Nem véletlenül, hiszen teljesülni látszik a vágy: ha nem lesz körbeverés a csoportban, a válogatott kijut az Egyiptomban rendezendő korosztályos vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik