Hiába tüntetnek a gall szurkolók, Raymond Domenech maradhat

Vágólapra másolva!
2008.06.29. 21:23
Különösebben sok időt nem vesztegetett a francia közvélemény a totális Eb-kudarc után, és máris össztűz alá vette a bűnbakot: Raymond Domenech szövetségi kapitány volt játékosoktól szakvezetőkön át a „mezei szurkolókig” mindenkitől megkapta a magáét. A Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elöljárói már jóval visszafogottabbak: többen is támogatásukról biztosították a kapitányt. Mivel Domenech sorsa az ő kezükben van, tüntetés ide, tüntetés oda, könnyen lehet, hogy a szakember a válogatott élén marad.
Támogatják: a francia szövetség vezetői és a játékosok is Raymond Domenech mellé álltak
Fotó: Reuters
Támogatják: a francia szövetség vezetői és a játékosok is Raymond Domenech mellé álltak
Támogatják: a francia szövetség vezetői és a játékosok is Raymond Domenech mellé álltak
Fotó: Reuters
Támogatják: a francia szövetség vezetői és a játékosok is Raymond Domenech mellé álltak

„Úgy vélem, nincs ok arra, hogy Domenech távozzon. Tovább kell dolgoznia a csapattal. Ha hibákat is követtünk el, nem lehet egyedül őt felelősségre vonni. Szeretném, ha maradna” – nyilatkozta még hétfőn a L’Équipe-nek Franck Ribéry, a francia válogatott és a Bayern München támadója.

Nem kizárólag ő állt a nagyon élesen támadott szövetségi kapitány mellé a kerettagok közül:

„A stabilitás nagyon fontos véleményem szerint, ezért lenne jó, ha Domenech maradna. Nem kell mindent kidobnunk és a nulláról építkeznünk egy kudarc miatt” – nyilatkozta a TF1 televíziós csatornának a válogatottól való visszavonulást fontolgató Patrick Vieira.

A kapitány sorsáról azonban nem a Domenech fejét követelő drukkerek és nem is játékosai fognak dönteni, hanem a francia szövetség, méghozzá a július 3-i elnökségi ülésen. Ezért különösen fontos, hogy a szervezet első embere, Jean-Pierre Escalettes is a tréner mellett szólalt fel.

„Új feltételrendszernek kell megfelelnie, ha folytatni akarja a munkáját, és mindenképpen javítania kell a kapcsolatán a médiával. Könnyebb lenne értékelni egy jó szereplés után, de a magam részéről a végsőkig támogatom Domenecht. Úgy vélem, maradnia kellene 2010-ig. Nem fogok felállni, és azt mondani neki, hogy mondjon le” – nyilatkozta Escalettes a Le Parisiennek.

Noel Le Graet alelnök szerint inkább a futballisták hozzáállásával volt gond a kontinenstornán, mint a kapitánnyal.

„Egyszerűen csak arra van szükségünk, hogy a játékosok büszkék legyenek a nemzeti mezre. Fel kell fogniuk, hogy mennyire megtisztelő a válogatottban szerepelni” – nyilatkozta.

Az alelnök és az elnök tehát Domenech mellé állt. Hogy a többi francia futballvezető mit gondol az Eb-égésről? Ez alighanem kiderül július 3-án, a sordöntő elnökségi ülés után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik