Xavi és Aragonés is Németországot tartja a döntő favoritjának

Vágólapra másolva!
2008.06.27. 15:16
A spanyol válogatott középpályása, az oroszok ellen gólt szerző Xavi Hernández szerint a spanyol válogatott sok mindenre képes lehet, de a döntőben mégis a németeket tartja esélyesebbnek. Egyetértett vele a spanyolok szövetségi kapitánya, Luís Aragonés is.
Xavi így örült az oroszok ellen szerzett góljának
Fotó: MTI/EPA/Szergej Ponomarjov
Xavi így örült az oroszok ellen szerzett góljának
Xavi így örült az oroszok ellen szerzett góljának
Fotó: MTI/EPA/Szergej Ponomarjov
Xavi így örült az oroszok ellen szerzett góljának

TORRES MAGYAR KÍSÉRŐJE

Fotó: Getty Images

Magyar résztvevője is volt az orosz–spanyol elődöntőnek: a 11 éves Lőrincz Attila a Góliát-McDonald’s FC célbarúgó versenyének győzteseként lehetett játékoskísérő – és alighanem életre szóló élményt kapott azzal, hogy Fernando Torresszel együtt mehetett ki a Práter gyepére.
„Az oroszok elleni győzelemmel bebizonyítottuk, hogy csapatunk bárkit képes legyőzni, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a németek sok nagy tornát nyertek már, és úgy érzem, hogy most is ők az esélyesebbek” – nyilatkozta spanyol lapoknak Xavi Hernández a 3–0-s spanyol győzelemmel záruló csütörtöki elődöntőt követően.

A Barcelona középpályása hozzátette, hogy elsősorban erőnlétileg lehetnek jobbak a németek vasárnap.

„A németek többet pihenhetnek nálunk a döntőig, és ez ilyen szinten már nagyon sokat számít” – mondta Xavi.

A Barcelona középpályása hozzátette, ennek ellenére bízik a csapatban, és reméli, sikerül történelmet írniuk azzal, hogy megszerzik Spanyolország második Európa-bajnoki címét.

Luís Aragonés, a spanyolok szövetségi kapitánya is úgy gondolja, hogy Németország az esélyesebb.

„Ahogy már Gary Lineker is megmondta: a focit 22 játékos játssza, és a végén mindig a németek nyernek. Nekem is ez a véleményem, de ennek ellenére nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni” – nyilatkozta az ősz szakvezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik