Az agilis Igor Akinfejev nem elégszik meg a bronzéremmel

Vágólapra másolva!
2008.06.26. 15:09
Nem kell már sok ahhoz, hogy megmásszák az Európa-bajnokság "hegyét" az oroszok, hiszen a spanyolok ellen már az elődöntőt vívják ma este. Hatalmas feladat vár a „szbornaja” kapusára, Igor Akinfejevre is, akinek a spanyol villámduóval, a David Villa, Fernando Torres kettőssel kell farkasszemet néznie. Garantáltan nem fog unatkozni.
Igor Akinfejev munkában - lesz dolga ma este is.
MTI/EPA/Dominic Favre
Igor Akinfejev munkában - lesz dolga ma este is.
Igor Akinfejev munkában - lesz dolga ma este is.
MTI/EPA/Dominic Favre
Igor Akinfejev munkában - lesz dolga ma este is.

Szavazás

Ki jut tovább a spanyol–orosz elődöntőből?

Írja be az itt látható számot!
Amikor a csoport nyitómérkőzésén az oroszok 4–1-es vereséget szenvedtek a spanyoloktól, még saját szurkolóik is felkészültek arra, hogy futballistáiknak hamarosan pakolniuk kell, és indulhatnak haza. A görögök és a svédek elleni győzelem azonban meghozta a továbbjutást és az önbizalmat, a hollandok legyűrése pedig az elődöntőt.

„Legalább három góljukat hatalmas egyéni hibáink után lőtték a spanyolok – tért ki az ominózus összecsapásra az orosz válogatott portása, a tornán remeklő Igor Akinfejev. – Klasszis csatárokkal nézünk most szembe, akiknek ha teret adunk, hamar a védelem mögé kerülnek a labdával.”

Természetesen kitért arra, hogy az elmúlt két hétben rengeteget változott a futballvilág menete – különösen orosz szemszögből.

„Azóta rengeteget fejlődtünk, és nem adjuk fel: ha már eljutottunk idáig, még többet akarunk. Én sem hittem egyébként az 1–4 után, hogy zsinórban háromszor győzünk. Akkor katasztrofálisak voltunk, a feltámadásunk titka pedig a mentális erőnkben rejlik."

Akinfejev amúgy kifejezetten örül annak, hogy a spanyolok kiejtették az olaszokat a negyeddöntőben.

Szavazás

Ön szerint ki volt az idei Eb legjobb kapusa?

Írja be az itt látható számot!
„Az olaszok játéka nem tett rám mély benyomást, hiszen folyamatosan csak védekeztek és sohasem mentek előre. A spanyolok stílusa viszont sokkal érdekesebb, az olaszokat nem is lehet egy lapon említeni velük. A hispánok minden csapatrészben felvonultatnak világklasszisokat, mi is rengeteget tanulhatunk még tőlük. De senkitől sem félünk. Már majdnem eljutottunk a hegy tetejére, de még előttünk van a csúcs megmászása.”

Külön érdekessége az összecsapásnak, hogy a sajtó szerint Akinfejev „összemérheti tudását” kollégájával, Iker Casillasszal, aki az Eb alatt alighanem a világ legjobb kapuvédőjévé vált.

„Két különböző kapus vagyunk, nem érdemes minket összehasonlítani – tolta le az őt a Real Madrid portásával összevető újságírókat. – Persze vannak hasonló pontjai a karrierünknek, például mindketten nagyon korán kerültünk reflektorfénybe, de ő spanyol, én meg orosz. Ő Casillas, én pedig Akinfejev vagyok. Aki kevesebb gólt kap ma kettőnk közül, annak a válogatottja vívja a finálét.”

Nem tartja egyébként esélytelennek együttesét a győzelemre; mint elmondta, ez életük nagy lehetősége, ezért meg kell ragadniuk.

„Nem játszunk tizenegyesekre, mert rosszat tesz az idegeknek és növeli ősz hajszálaink számát” – adott az interjú végén betekintést az orosz taktikába Akinfejev.

VILLA AKINFEJEV-BOSSZANTÓ GÓLJAI VIDEÓN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik