Az olasz szövetség meneszteni kívánja Roberto Donadonit

Vágólapra másolva!
2008.06.24. 17:21
A BBC értesülései szerint az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elégedetlen Roberto Donadoni szövetségi kapitány munkájával ezért meneszti a szakembert. A BBC az olasz szövetségtől származó információkra hivatkozik. A hírek szerint visszatérhet a kispadra a nemzeti csapattal 2006-ban világbajnokságot nyerő Marcelo Lippi.
Roberto Donadoni nem érzi úgy, hogy távoznia kellene
Fotó: Reuters/Ettore Ferrari
Roberto Donadoni nem érzi úgy, hogy távoznia kellene
Roberto Donadoni nem érzi úgy, hogy távoznia kellene
Fotó: Reuters/Ettore Ferrari
Roberto Donadoni nem érzi úgy, hogy távoznia kellene

A világbajnok olasz válogatott Roberto Donadoni vezetésével a negyeddöntőben búcsúzott az Európa-bajnokságtól, úgy hogy az olaszok játéka messze elmaradt a várakozásoktól, így nem meglepő ha valóban menesztik a szövetségi kapitányt, ahogy azt a BBC állítja, az olasz szövetségtől származó információkra hivatkozva.

Roberto Donadoni néhány nappal az Európa-bajnokságot megelőzően hosszabbította meg 2010-ig az Eb után lejáró szerződését, de a megállapodásban van egy olyan kitétel, mely szerint sikertelen Eb-szereplés esetén a szövetség felbonthatja a kontraktust.

Márpedig a kontinenstornán a negyeddöntőben búcsúzú válogatott szereplését semmiképpen sem lehet sikeresnek nevezni. A squadra azurra a csoportmeccsek során egyszer kikapott, egy döntetlent játszott és egyszer győzött.

Másodikként továbbjutott a csoportból, de Spanyolország ellen 0–0-s döntetlent játszott a negyeddöntőben, és végül a büntetőpárbajban alulmaradt, így búcsúzott az Eb-től.

Donadoni a kiesést követően azt nyilatkozta, nem érzi úgy, hogy egy tizenegyesekkel elbukott negyeddöntő után távoznia kellene.

Az olasz szövetség elnöke, Giancarlo Abete a vasárnapi meccs után még kiállt a szakember mellett.

„Úgy gondolom, hiba volna most Donadoni jövőjéről beszélni. Nagy érdemei vannak, badarság lenne a kiesést egyedül az ő nyakába varrni” – hangoztatta Abete.

Ennek ellenére a BBC úgy tudja, hogy a szövetség napokon belü értékeli a csapat szereplését és a hírek szerint megválik a Roberto Donadonitól.

A Milan korábbi kiváló középpályása a 2006-os világbajnokság után vette át a nemzeti csapat irányítását, de az általa vezetett válogatott nem tudta megismételni azt a játékot, amivel két évvel ezelőtt világbajnokságot nyert Olaszország.

Éppen ezért a hírek szerint visszatér a nemzeti csapat élére a világbajnok tréner, Marcelo Lippi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik