Garics György és az osztrák válogatott történelmet írhatott volna

Vágólapra másolva!
2008.06.18. 09:02
Garics György boldog. A szombathelyi születésű, ám most mégis az osztrák válogatottat erősítő futballista szerint csapatát egyik ellenfele sem focizza le a pályáról. A játékos hisz abban, hogy Ausztria építhet az Európa-bajnokságon nyújtott produkciójára.

Az Ernst Happel Stadion közönsége úgy intett búcsút a stadionban kilenc mérkőzés óta nyeretlen osztrák válogatott játékosainak, köztük az osztrák-magyar kettős állampolgár Garics Györgynek, mintha a rendezés elnyerése óta tartó meséhez az együttes újabb fejezetet írt volna.

De vajon távol állt-e a csapattól az igazi csoda? A legalább egy győzelem, vagy esetleg a továbbjutás?

„Történelmet írhattunk volna, hiszen a lengyelek elleni mérkőzésen ziccereket hibáztunk el, és testközelből a német válogatott sem tűnt verhetetlennek, habár ellene nem tudtunk olyan tiszta helyzeteket kidolgozni, mint a lengyelekkel szemben” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Garics.

„Az Európa-bajnokság előtti negatív véleményekre és a kishitű megjegyzésekre rácáfoltunk, nem fociztak le minket, lépést tartottunk a riválisokkal” – tette hozzá a Szombathelyről startoló játékos.

Garics ezután saját teljesítményét értékelte.

„Részt vehettem az Európabajnokságon, és a saját mércém szerint jó teljesítményt nyújtottam. A kiesés tény, és nem kellemes élmény, de ebből a tornából építkezni lehet. És kell is. Védőként és középpályásként egyaránt megmutattam, mire vagyok képes” – mondta a játékos, akit jelenleg szerződés köt a Napolihoz, de könnyen lehet, hogy a klub kölcsönadja őt egy másik csapatnak a következő szezonra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik