Scolari nem titkolja, a pénz miatt is döntött a Chelsea mellett

Vágólapra másolva!
2008.06.15. 12:41
Luiz Felipe Scolari, a portugál válogatott jelenlegi és a Chelsea jövőbeni trénere úgy nyilatkozott, hogy a pénz elsődleges szempont volt abban, hogy a londoni klubot választotta az Európa-bajnokság utáni munkahelyéül.
Scolari június végéig a portugálokat, július elejétől a Chelsea-t irányítja
Fotó: Reuters
Scolari június végéig a portugálokat, július elejétől a Chelsea-t irányítja
Scolari június végéig a portugálokat, július elejétől a Chelsea-t irányítja
Fotó: Reuters
Scolari június végéig a portugálokat, július elejétől a Chelsea-t irányítja

Scolari – aki jelenleg még az Európa-bajnokságon ténykedik, és az általa irányított portugál válogatott ma Svájccal csap össze az A-csoport egyik zárótalálkozóján – július 1-én áll munkába Londonban.

A portugálok brazil mestere úgy nyilatkozott, hogy a váltás semmit nem változtatott a jelenlegi munkájához való hozzáállásán vagy a portugál szövetséggel kialakult kapcsolatán, azaz most is maximálisan csak arra koncentrál, hogy minél jobb eredményt érjen el a luzitánokkal a kontinensviadalon.

„Az elnök úr megtette a lehető legtöbbet, de egyezkedéseink nem jutottak eredményre, a szerződésem így lejár az Európa-bajnokság végén.” Felipao úgy érzi, az volt a legjobb számára, ahogy pár napja döntött, ennek ellenére jó a viszonya a portugál vezetőkkel.

Természetesen az angol újságírók faggatták a legtöbbet „Nagy Phil”-t, ahogy a portugálok nevezik. A szigetországi zsurnaliszták jellemére is kíváncsiak voltak. „Hogy milyen ember vagyok?” – kérdezett vissza Scolari. „Kérdezzék a feleségemet! … Olyan ember vagyok, amilyennek látszom. Szeretek játszani, szeretek viccelődni. Nem szeretem a nagy társaságot, és nem járok partikra. De jó a kapcsolatom a játékosaimmal, és ez a legfontosabb” – összegzett a 2002-es világbajnok edző.

Scolari arról is beszélt, hogy most még elsősorban a portugálokra koncentrál, és vállalja a felelősséget, ha kiesnek a negyeddöntőben. „Ha Portugália kiesik, minden kérdésre válaszolok” – ígérte Scolari. Az 59 éves edző elmondta, imádja a portugál embereket, és nem akar csalódást okozni nekik.

Scolari zárásként őszintén beszélt arról is, hogy a pénz miatt döntött a Chelsea mellett, és a családjának is jobb lehetőségeket tud biztosítani Angliában. „Nem tagadom, hogy a választásomban nagy szerepet kapott a pénz. Családom van, a fiaimnak is jobb lehetőséget tudok biztosítani Angliában, ha velem jönnek és tanulnak” – mondta Scolari.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik