Mutu elnézést kért a kihagyott büntetőért és a hollandok ellen javítana

Vágólapra másolva!
2008.06.14. 13:22
Adrian Mutu könnyen a mennybe mehetett volna az Olaszország elleni mérkőzésen, de 1–1-es állásnál a 81. percben büntetőt hibázott, így Romániának meg kellett elégednie az egyébként dicséretes döntetlennel. A mérkőzés után a román média egyszerre nevezi Mutut – aki egyébként a vezető góljukat szerezte – angyalnak és ördögnek. A támadó elnézést kért a büntető kihagyásáért, és ígéri: Hollandia ellen fogja kijavítani az olaszok ellen elkövetett bakiját.
A sorsdöntő pillanat: Mutu elrúgja a labdát
Foró: Reuters
A sorsdöntő pillanat: Mutu elrúgja a labdát
A sorsdöntő pillanat: Mutu elrúgja a labdát
Foró: Reuters
A sorsdöntő pillanat: Mutu elrúgja a labdát

Mutu duplázhatott volna a világbajnoki címvédő olaszok ellen, de kihagyott tizenegyese miatt ez nem jött össze.

A kétes megítélésű döntetlen után maga az érintett elnézést kért az elrontott büntető (Buffon kézzel és lábbal védte lövését) miatt, és ígérete szerint a hollandok elleni utolsó csoportmérkőzésen fogja jóvá tenni „bűnét”.

A román újságok egyszerre szidják és éltetik a Fiorentina csatárát. Az Evenimentul Zilei címlapján például a következő olvasható: Mutu angyal volt és ördög.

A román labdarúgás legendás alakja, Gheorghe Hagi szerint viszont nem lehet, és nem szabad hibáztatni Mutut.

„Minél hamarabb el kell felejtenie ezt az esetet, nekünk pedig közösen kell bátorítanunk őt. Biztos vagyok benne, hogy Mutu eddigi legjobb teljesítményét fogja Hollandia ellen nyújtani. Románia egyre jobban játszik, és most már a saját kezünkben van a sorsunk, túlélhetjük a halálcsoportot” – mondta bizakodva a Hagi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik