Bemutatják az új edzőt

Borbola Bence, Vajda GyörgyBorbola Bence, Vajda György
Vágólapra másolva!
2008.06.11. 23:34
Címkék
Csütörtök délután sajtótájékoztató keretében mutatják be a Bp. Honvéd új vezetőedzőjét. Habár aláírt szerződés híján szerdán még biztosan nem lehetett kijelenteni, nem lennénk meglepve, ha ma a Bozsik-stadionban Pölöskei Gábor válaszolna az újságírók kérdéseire.

Hosszú hetek után ma kiderül, ki lesz a Bp. Honvéd új vezetőedzője.

A klub közleménye szerint a kispestiek szakvezetője csütörtökön 14 órakor lép be a Bozsikstadion sajtószobájába, és bár aláírt szerződés híján százszázalékos biztonsággal egyelőre nem lehet kijelenteni, egyáltalán nem lennénk meglepve, ha Pölöskei Gáborral találkoznánk. Ezen jóslatot több részlet is alátámasztja: a Honvédnál elsősorban magyar, motivált, pro licences edzőt kerestek, s Pölöskei Gábor

– aki a bajnok MTK-nál Garami József szakmai igazgató munkáját segítette az elmúlt évadban – mindhárom követelménynek megfelel.

George F. Hemingway tulajdonos amerikai útja miatt ezekben a napokban Gács Pál vette kezébe az irányítást a Bozsik-stadionban, ami annyit jelent, hogy a kispestiek ügyvezető igazgatója tárgyalt a jelöltekkel, információnk szerint Pölöskei Gáborral többször is. A szerződést viszont nem írták alá a felek, mivel a 48 éves szakember szerdán Svájcban tartózkodott, ahol az Európa-bajnokság csoportmeccsei közül a cseh–portugál mérkőzést nézte meg a helyszínen. Pölöskei Gábort ugyan utolértük Svájcban, ám szűkszavúan mindössze annyit mondott a találkozó megkezdése előtt: „Minden lehetséges.”

Pölöskei Gábor játékosként megfordult a Győr és a Ferencváros együttesében, egy ideig külföldön is futballozott, edzőként viszont eddig csak Magyarországon bizonyított. Garami József és Henk ten Cate mellett segítőként dolgozott az MTK-nál, később a holland szakember távozása után vezetőedzőként is irányította a kékfehéreket, s vele akkor hatodik lett a csapat. A másodosztályban a BKV Előre irányítása után a Ferencvároshoz szerződött, ahol ismét Garami József másodedzője lett, időközben pedig Róth Antal segítője is volt az U21-es válogatottnál. Az elsők között végezte el a hazai pro licences tanfolyamot, Magyarországon az első 17 szakember között vehette át a diplomáját.

Az elmúlt hetek történései miatt azonban nem árt óvatosnak lenni Pölöskei Gábor kinevezésével kapcsolatban, hiszen emlékezhetünk, korábban más is biztos befutónak tűnt, aztán mégsem lett semmi a megegyezésből.

Az elmúlt hetekben több szakember neve is felvetődött a csapatnál, a „befutót” azonban csak nem akarták bejelenteni. George F. Hemingway tulajdonos több szakemberrel is tárgyalt, végül Róth Antal és Sisa Tibor maradt, ám egyikőjük sem lett a Honvéd edzője. Sisa Tibor jelenleg a Magyar Labdarúgó-szövetség alkalmazásában áll, így értelemszerűen meg kellett gondolnia a Honvéd ajánlatát, végül úgy döntött, nem tudja összeegyeztetni az U19-es válogatott irányítását és kispesti vezetőedzői teendőket. Ekkor került képbe Pölöskei Gábor.

A Honvéd új vezetőedzőjének mindenesetre nem lesz sok ideje a felkészülésre, a keret tagjai hétfőn találkoznak, néhány napos edzés után pedig útra is kelnek, hiszen vasárnap már Kazahsztánban lépnek pályára, ahol az UEFA-Intertotó-kupában az FK Zsetiszu ellen szerepelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik