Mourinho az angolokat hiányolja és a spanyolokat várja az élre

Vágólapra másolva!
2008.06.07. 17:05
Azt már megszokhattuk, hogy José Mourinho nagyon szívesen kommentál minden, labdarúgással kapcsolatos hírt, így nem meglepő, hogy a kontinenstorna esélyeiről is kikérték a véleményét. Nos, az Inter edzőjének jóslata kicsit talán meglepő: a portugál szakember a nagy tornákon hagyományosan alulteljesítő, egyetlen Eb-sikerét 1964-ben arató spanyol válogatottat várja az élre.
Ha megszólal, mindenki odafigyel: José Mourinho a spanyolokat várja Európa trónjára
Fotó: Reuters
Ha megszólal, mindenki odafigyel: José Mourinho a spanyolokat várja Európa trónjára
Ha megszólal, mindenki odafigyel: José Mourinho a spanyolokat várja Európa trónjára
Fotó: Reuters
Ha megszólal, mindenki odafigyel: José Mourinho a spanyolokat várja Európa trónjára

„Nagy előnye lehet a spanyoloknak, hogy a Real Madrid játékosai nagyszerű kondícióban vannak, nincsenek teljesen leharcolva egy kőkemény szezon után. Viszonylag könnyen nyerték a bajnokságot, a BL-ben kiestek a nyolcaddöntőben, nem játszottak annyi meccset. Ráadásul idegileg is kevésbé volt megterhelő nekik a bajnoki hajrá. A Valencia focistái is elég pihentek” – nyilatkozta José Mourinho.

PLATINI: KINEK HIÁNYZIK ANGLIA?

José Mourinhóval tökéletesen ellenkező álláspontra helyezkedett az UEFA első embere, akinek egyáltalán nem hiányoznak az angolok:
„Nem mondom azt, hogy hiányzik az angol válogatott az Eb-ről. Mindössze ki kellett volna harcolniuk a kvalifikációt, ez nem sikerült. Ha azt mondanám, hiányoznak, ezzel semmibe venném a horvátok teljesítményét. Ha az angolok nem tudnak egy hatos csoportban az első két helyen végezni, az már az ő bajuk.”
A portugál tréner hozzátette: Luís Aragonés csapata abból is profitálhat, hogy idegenlégiósai jól alkalmazkodtak más futballkultúrákhoz.

„Spanyolországnak rengeteg kitűnő játékosa van, és sokuknak jót tett, hogy külföldön profiskodhatnak. Ezzel hozzászoknak más futballkultúrákhoz, a tapasztalatuk pedig nagy előny a csapatnak. Tradicionálisan a spanyolok nagyon jók klubszinten, de a válogatottnak valahogy sosem jönnek össze a nagy tornák. Most úgy érzem, másképp lesz” – mondta Mourinho az Európa-bajnokságot először és utoljára 1964-ben megnyerő „vörös fúriákról”.

A Chelsea egykori menedzsere a spanyolok dicsérete mellett arra is időt szakított, hogy szót ejtsen az Eb-ről lemaradó angol válogatottról.

„Az angoloknak rengeteg a szurkolójuk, hatalmas tömegek követik őket minden világversenyre. Gerrard, Lampard vagy Rooney klasszisjátékosok, minden nagy tornának jót tenne, ha ott lennének – ebből a szempontból mindenképpen hiányozni fognak a kontinenstornáról” – mondta Mourinho.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik