Donadoni: „Nem várok csodát, lesz, ahogyan lennie kell!”

Vágólapra másolva!
2008.06.06. 18:29
Nagy tornák előtt teljesen szokványos hogy a játékosok, szövetségi kapitányok nemcsak sportlapokban tűnnek fel, hanem a legkülönbözőbb témájú újságoknak is interjút adnak. Roberto Donadoni olasz szövetségi kapitánnyal például a Studi Cattolici itáliai katolikus folyóirat legfrissebb számában olvasható egy szokatlanul őszinte és kitárulkozó beszélgetés.
Roberto Donadoni,  Istenben és az elvégzett munkában is hisz
Fotó: Reuters
Roberto Donadoni, Istenben és az elvégzett munkában is hisz
Roberto Donadoni,  Istenben és az elvégzett munkában is hisz
Fotó: Reuters
Roberto Donadoni, Istenben és az elvégzett munkában is hisz

„Nem várok csodát. Hiszem, hogy a szükséges munkát elvégeztünk, lesz, ahogyan lennie kell.” – kezdte a beszélgetést Roberto Donadoni.

Az olasz szakember az Európa-bajnokság előtt a Studi Cattolici olasz katolikus folyóiratnak adott interjújában őszintén beszélt mind önmagáról, mind a válogatott esélyeiről.

„Gyakorló katolikus vagyok, vasárnaponként templomba járok, nehéz pillanatokban, mikor a helyzet komoly, mindig imádkozom, de a meccsek a pályán zajlanak, égi beavatkozás nélkül.” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy személyesen hogy éli majd meg a következő heteket, a kapitány a következőt felelte.

„Az EB döntőről álmodom, a rémálmom pedig, kiesni ennél hamarabb. Feszült, de nem veszélyes időszak jön. Tudom, hogy mindenki tekintete rám szegeződik majd, és a sajtó nem bocsát meg nekem semmit, de tudom azt is, hogy becsülettel készültünk.” – válaszolta.

A szokásos kérdések után Donadoni egy kis személyiségelemzésbe is belement.

„A pályán támadó vagyok, de a karakterem diplomatikus, szeretem megbeszélni a dolgokat. Összességében, emberként „középpályás” volnék. Mindig kimondom, amit gondolok, néha túl egyenes vagyok, ennek sokszor megiszom a levét, de nem tudok tettetni és hazudni”.

Az előzőekhez hozzátette még, hogy az életben a személyes szabadságot és a szerelmet tartja a legfontosabbnak, ezekről nem mondana le soha, azonban vannak dolgok, amelyektől retteg.

„A legnagyobb félelmem, hogy valami történik a fiammal. Ez egy erőszakos társadalom, mint apa nem érzem magam biztonságban”. – mondta a szakember.

Donadoni és csapata nyugodtan várja tehát a megmérettetést, az olasz nép bízik bennük, és a rendszeres templomba járással akár az égieket is maguk mellé állíthatják majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik