Cristiano Ronaldo a legesélyesebb az idei „duplázásra”

Vágólapra másolva!
2008.06.06. 09:45
Az Euro 2008 még keresi szupersztárját, de akakdnak, akik már megtalálták: a német futball meghatározó emberei szerint a portugál Cristiano Ronaldo lesz a nyári kontinenstorna legnagyobb csillaga.

Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry, Fernando Torres, Michael Ballack vagy egy most felemelkedő szupersztár lesz az Európa-bajnokság legnagyobb csillaga? – tették fel a kérdést a német futball prominenseinek.

Franz Beckenbauer szerint a kérdés nem kérdés: „Ronaldo a világ legjobb játékosa”. Igaz, szerinte a válogatott csapatkapitánya, Michael Ballack sem esélytelen „a kontinenstorna legjobbja”-címre, s ekként vélekedik a Nationalelf menedzsere, az 1996-os versengést döntőbeli duplájával eldöntő Oliver Bierhoff is.
Az Eb-n mutatott forma előrevetíti az év végi Aranylabda sorsát is, gondoljunk csak Michel Platini 1984-es, Marco van Basten 1988-as és 1992-es, Matthias Sammer 1996-os, Luis Figo 2000-es sikereire.

A legnagyobb eséllyel az idei „duplázásra” Cristiano Ronaldo rendelkezik, aki az angol bajnoki és a BL-aranyhoz egyaránt aranycipővel járult hozzá.
„Azt hiszem, Cristiano tud valami extra dolgot alkotni a tornán. Úgy vélem, nemsokára a legnagyobb csillaggá válik – ha nem az már most is” – vélekedett a luzitán cselkirályról a német válogatott bekk, Arne Friedrich.

A valamikori szövetségi kapitány, Rudi Völler Ballackot favorizálja: „Michael bivalyerős, s korábbi sérülése ellenére is jó formát mutat”. Maga a középpályás sem vélekedik másképpen: „Motivált vagyok s sikerre vezetem a válogatottat az Európa-bajnokságon”.

Lothar Matthäus „választottja” a spanyol Fernando Torres, a Bundesliga-gólkirály Luca Toni viszont saját magát húzta ki az esélyesek közül, mondván: „Nem én vagyok Európa legjobbja, sokan vannak, akik különbek nálam”. Klubtársa, Franck Ribéry szintén szerénykedett, amikor a torna leendő legkiválóbb játékosaként emlegették, egyben Zinedine Zidane utódját: „Mások hasonlítanak engem Zidane-hoz, én nem mérhetem magam hozzá”.

Bierhoff szerint mindig van egy meglepetésember, ezen a nyáron az orosz Andrej Arsavin töltheti be ezt a szerepkört – a támadó az UEFA-kupában már megmutatta oroszlánkörmeit, a Bayer és a Bayern védői sokat tudnának mesélni erről. Az egykori Serie A-gólkirály Bierhoff szerint honfitársa, Mario Gomez is befuthat ezen a nyáron.

A német sajtó titkos esélyese a francia Karim Benzema, s ebbéli véleményükben egy olyan szakértő meglátásaira támaszkodnak, akinél talán senki sem ért jobban a fiatal tehetségekhez. „Benzema lehet a torna legnagyobb felfedezettje. Meglepően higgadtan értékesíti helyzeteit és csodálatosan kapcsolódik be a csapatjátékba” – áradozott róla az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik